Haberler

Edirne: "İkinci Balkan Barış" Ödülü Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelev'e Verildi

Merkezi Edirne'de Bulunan Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği, "İkinci Balkan Barış Ödülünü" Bulgaristan'ın Demokrasiye Geçişteki İlk Devlet Başkanı ve Balkan Siyasi Kulübü'nün Öncüsü Jelu Jelev'e Verdi. Dernek İlk Balkan Barış Ödülünü İse Bulgaristan Eski Dışişleri Bakanı Soloman Pasi'ye Vermişti. Jelev'in Ödülünü Edirne Ticaret Borsasında Türkiye-bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu...

Merkezi Edirne'de bulunan Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği, "İkinci Balkan Barış Ödülünü" Bulgaristan'ın demokrasiye geçişteki ilk Devlet Başkanı ve Balkan Siyasi Kulübü'nün öncüsü Jelu Jelev'e verdi. Dernek ilk Balkan barış ödülünü ise Bulgaristan eski Dışişleri Bakanı Soloman Pasi'ye vermişti. Jelev'in ödülünü Edirne Ticaret Borsasında Türkiye-Bulgaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Eş Başkanı AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere'nin elinden aldı.

Merkezi Edirne'de bulunan Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği, "İkinci Balkan Barış Ödülünü" Bulgaristan'ın demokrasiye geçişteki ilk Devlet Başkanı ve Balkan Siyasi Kulübü'nün öncüsü Jelu Jelev'e verdi. Trakya Üniversitesi Konservatuarı öğrencilerinin konser verdiği törene, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümit Mıhlayanlar, TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı ve çok sayıda davetli katıldı. Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Jelev, Kosova'nın ayrı bir devlet olarak yoluna devam etmek istemesini anladıklarını ve onlara katıldıklarını ancak, Kosova'nın ayrı bir devlet olmasının, Balkanlar'da ve Avrupa'da çok gergin bir ortama sebep olacağını belirtti.

Balkan bölgesinin bir barut yığınağı olarak adlandırıldığını ifade eden Jelev, ''Balkanlar böyle bir ünü hak etmiyor. Balkanlarda birçok savaş yapıldığı doğrudur. Ama Balkan ülkeleri küçük ve kısıtlı imkanları olan ülkelerdir. Hiçbir zaman bir savaşı başlatmak hazırlamak gibi imkanları yoktur'' dedi.

Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Savaş da, Jelev'in izlediği politikalarla Türk dostu olduğunu kanıtladığını belirterek, ''Ülkede etnik barışın adeta mimarı oldu. Jelev baskıcı rejime karşı ülkedeki azınlık hakları başta olmak üzere, insan haklarının savunucusu olmuştur. Açıklık ve Yeniden Yapılanmayı Destekleme Örgütü'nü kuran Jelev, Romanya ve eski Yugoslavya'daki Balkanları tehdit eden iç savaşın aksine, Bulgaristan'ı kansız ve iç savaşsız bir yoldan demokrasiye ulaştırmıştır. Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı ve AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere de, Edirne'nin Balkanların merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını belirterek ''Biz de bu yönde elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz'' diye konuştu.

Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev'in ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşma uzayınca salonda bulunan konuklar ve eşi uyudu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title