Haberler

Edirne: Edirne'de Mülteci Operasyonu

Edirne'de, Yasadışı Yollardan Yunanistan'a Gitmek İsteyen 90 Kaçak, Jandarma Ekiplerinin Düzenlediği Operasyonla Yakalandı. Üç Lastik Botla Yakalanan Somalili ve Iraklı Mülteciler, Sınır Dışı Edilecek.

Edirne'de, yasadışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen 90 kaçak, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Üç lastik botla yakalanan Somalili ve Iraklı mülteciler, sınır dışı edilecek.

Edirne Merkez Tayakadın köyü ile Karakasım köyü arasındaki çalılık arazide kaçakların olduğu ihbarı üzerine güvenlik güçleri bölgeye operasyon düzenledi. İstanbul'dan kamyonda bölgeye getirilen Somali ve Irak uyruklu kaçakların çevresi jandarma ekipleri tarafından sarıldı. Havanın karanlık olmasından yararlanan mültecilerin bir bölümü kaçmak istedi. Ancak jandarma ekipleri, kaçmak isteyen mültecileri kısa sürede yakaladı. Mültecilerin Yunanistan'a gitmek için kılavuzlara kişi başına 3 bin dolar ödedikleri öğrenildi. Mülteciler ile birlikte Meriç Nehri'ni geçmek için kullanacakları 3 lastik bota da el konuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title