Haberler

Edirne: Edirne'de Geçen Ay Dikilen Çağdaş Kadın Heykeline Saldırı

Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi Tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 80. Yıldönümü Anısına Yaptırılan 400 Kilogram Ağırlığındaki Bronz "Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli", Kimliği Belirlenemeyen Kişilerin Saldırısına Uğradı.

Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 80. yıldönümü anısına yaptırılan 400 kilogram ağırlığındaki bronz "Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli", kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinde meydana gelen olayda, Kadınlar Birliği tarafından 16 Kasım günü Fatih Mahallesi Caddesi'ne dikilen, özgür ve çağdaş kadını simgeleyen çıplak kadın heykeli, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından halatla bağlanarak kaidesinden kopartıldı. Sabah saatlerinde yere düşen kadın heykelini gören vatandaşlar, durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, heykel üzerinde çalışma yaparak tutanak tuttu.

İncelemelerde bulunmak üzere heykelin yanına gelen Belediye Başkan Vekili Serdar Yalçıner, "Edirne gibi Avrupa'ya açılan çağdaş bir sınır kentinde, kadın heykeline yapılan saldırıyı kınıyoruz. Heykeli yıkan çağ dışı, heykele ve sanata düşman zihniyetlerin varlığına inanamıyoruz. AB'ye girme aşamasında bu tür olaylarla uğraşılması bizi çok üzdü" dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title