Haberler

Edirne: Edirne'de Barış Resimleri

Edirne'de Kurtuluş İlköğretim Okulu'nun duvarları 6 ülkeden gelen 9 gencin fırçasından çıkan dünya barışı, doğa ve havyan sevgisi ile dostluğu anlatan resimlerle süslendi.

Böyle bir çalışmayla Edirne'de Kurtuluş İlköğretim Okulu olarak bir ilke imza attıklarını belirten Okul Müdürü Mehmet Akman, "İyi niyet ve gönüllü elçilerimiz" dediği gençleri Edirne'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gençtur'un Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları kapsamında Edirne Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda buluşan Türkiye, İspanya, Azerbaycan, Macaristan, Kore ve Japonyalı gençler önce okul bahçesinin duvarlarını kazıyarak beyaza boyadı. Okul bahçesindeki duvarların her bir sütununa kendi ülkesine özgü kendi kültür ve tarihini yansıtan çizimler yapıp boyayan gençler, okulu çevreleyen duvara da dört mevsimi işledi. Doğa ve hayvan sevgisini aşılayan dostluk ve barış mesajı veren gençler proje çalışmalarını bugün tamamlayacak.

Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Akman, Edirne böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak ve Edirne'de bir ilki gerçekleştirmekten mutluluk ve onur duyduklarını belirtti. Amaçlarının Kurtuluş İlköğretim Okulu'nu içine kapanan, bahçe duvarları arasında sıkışıp kalmış bir okul olmaktan çok, dış dünyaya açmak olduğunu kaydeden Akman, hazırladıkları mini bir projeyle Edirne ve ülkemiz için son derece önemli ve anlamlı bir çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Edirne'de gerçekleştirdikleri bu projenin örnek olmasını dileyerek, gönüllü iyi niyet ve turizm elçileri gençleri ağırlamaktan da onur duyduğunu kaydeden Akman şunları söyledi:

"Önemli görevler üstlendiğine inandığımız yurt dışından gelen bu üniversite öğrencisi gençlerle kaynaşmak güzel. Okulumuz bilindiği gibi değişim içinde ve sürekli hamleler yapan bir okul. Sıra masa donanımından ziyade sosyal etkinliklerle de adını başarıyla duyuruyor. Okulumuzun sadece okuma yazmanın öğretildiği yer değil bir ekol ve çevresine örnek bir okul olmasını istiyoruz. Bu tür projelere Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere herkesin katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Türkiye'nin dünyada iyi şeylerle algılanması için bu tür çalışmalar önemli. Gönüllü genç elçilerimiz de, ülkemiz ve kentimizi kendi ülkelerinde anlatacaklar. Dolayısıyla bu kent ve ülke tanıtımı açısından son derece güzel. Okulumuzun bahçe duvarlarındaki resimler, çizimler çok güzel ve anlamlı. Japonya'nın yanardağı, Azerbaycan'ın bayrağı gibi gençler kendi ülkelerine özgü kültürü tarihi yansıtan çizimler yaptı. Duvarlara dört mevsimi ve doğayı, bir duvarımıza da dünya haritasını işledi. Gençlerin cesaretlerine de hayran kaldık. Bu tür organizasyonlara gezmek, görmek, tanımak amacıyla güven içinde katılmalarının bizim ülke gençliğine de örnek olmasını diliyorum. Bizim çocuklarımız gençlerimiz de başka kültürleri ve insanları tanısın. Okulumuzda bu çalışmayı gerçekleştiren gençler son derece nazik ve kibarlar. Kendi kendilerine organize olmaları yanı sıra kendi koydukları kurallara sadık kalarak sorumluluk bilinci içinde çalışmalar yaptılar".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Merve Veziroğlu'nun eşi tutuklandı mı? Merve Veziroğlu davasında son durum ne? 31 Mart 2024 yerel seçimleri iptal edilirse ne olacak? Bir sonraki yerel seçim ne zaman olacak? Selim Arslangiray kimdir? Zafer Partisi Eskişehir- Seyitgazi Belediye Başkan adayı Selim Arslangiray kaç yaşında, nereli? 28 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? Seçimden sonraki gün tatil mi? 1 NİSAN tatil mi? Okullar seçimden sonraki gün (Pazartesi) tatil mi? Nerede oy kullanacağım? E- Devlet sorgulama ekranı! 31 Mart günü nerede oy kullanacağım? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 28 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? DEM Parti Zonguldak Merkez Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Zonguldak Merkez adayı Ceylan Turğut kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title