Haberler

Edirne Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutladı-1

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kurtuluş canlandırmasında öğrenci Vali Ekrem Canalp'e Türk bayrağını teslim ederken heyecandan sözleri unuttu, klasik otomobillerden biri resmi geçiş sırasında yolda kalırken, araçlardan atılan hediyeleri almak için vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunu 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri Atatürk anıtındaki törenle başladı. Buradaki törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Ak Parti Edirne milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanı ve Edirne milletvekili Orhan Çakırlar, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutan vekili Albay Yıldırım Pektaş, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından törenler Talatpaşa Caddesi'nde devam etti.

HEYECANDAN SÖZLERİNİ UNUTTU

Edirne'nin temsili kurtuluşu canlandırılırken, Selimiye Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencisi Yunus Ulaş, Türk bayrağını Edirne Valisi Ekrem Canalp'e teslim etti. Bu sırada 'Bu bayrak ki içinde vatan vardır' dedikten sonra heyecandan iki kez sözleri unutan öğrenciye Vali Canalp'in yardım ederek hatırlattı. Protokolde gülüşmelere neden olan bayrak tesliminin ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp, Değerli Edirneliler, 96 yıl önce Şakir Paşa dönemin valisi aynen böyle bir heyecan yaşadı. ve ben biliyorum ki 96 yıl önce Edirnelilerin yaşamış olduğu bu heyecanı, bugün onların torunları da aynı şekilde yaşıyor. Bizler hepimiz bu gurur ve heyecanın içinde bağımsızlığımızın, birliğimizin, bütünlüğümüzün, bu devletin, bu milletin ve bu vatanın bağımsızlığının en kutsal işareti olan bu bayrağı arkadaşlarıma göndere çekilmesi için teslim ediyorum diye konuştu.

KLASİK OTOMOBİL YOLDA KALDI

Gelen tebriklerin okunmasının ardından kurtuluş töreni halkoyunları ekiplerinin gösterisiyle ve resmi geçiş töreniyle devam etti. Klasik otomobillerin geçişi sırasında 1966 model bir araç tam protokolün önüne geldiğinde benzini biterek yolda kaldı. Çevredekilerin iterek ilerlettiği klasik otomobil yol kenarına bırakıldı. Özel firmalar araçlarıyla geçerken vatandaşlara hediyelik eşya ve kentin lezzetleri arasında yer alan badem ezmesi, aynalı süpürge ve tatlı attı. Vatandaşlar hediyeleri alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Bu sırada hediyeleri almak isteyen iki kişi arasında çıkan tartışma polis ekiplerinin araya girmesiyle sona erdi. Zaman zaman ezilme tehlikesi geçiren ve caddeye çıkan çocukları polis ekipleri uyardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Canalp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title