Haberler

Edirne Devlet Tiyatrosu "Bir Nefes Dede Korkut" oyunuyla perde açtı

Güncelleme:

Devlet Tiyatroları'nın yeni kurulan Edirne sahnesi, "Bir Nefes Dede Korkut" oyunuyla perdelerini açtı.

Tarihi Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nda oluşturulan 220 seyirci kapasiteli tiyatronun ilk oyunu "kapalı gişe" oynadı. Gökçe Kurt Elitez'in yönettiği tek perdelik oyun "Bir Nefes Dede Korkut"a tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Tiyatrosu'nun Edirne'nin kültür ve sanat alanına değerli katkılar sunacağını kaydetti.

Tiyatronun sahne sanatları arasında her zaman ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Güneren, "Devlet Tiyatroları'nın şehrimizde sahne kurması çok önemli. Bu kentin kültür ve sanat yaşamına çok kıymetler katacak. Vakıflar Genel Müdürlüğünün mülkiyetindeki bir miras yapıda da bu eserlerin sahnelenecek olması, daha kıymetli hale geliyor. Edirnemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da Edirne'nin yıllardır kurduğu hayalin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Tiyatroseverlerden Zafer Eray, sanatın toplumun can damarlarından biri olduğunu belirterek, "Uzun süredir Edirne'ye devlet tiyatrosunun gelmesini bekledik, gerçekten çok mutluyuz." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title