Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programıyla Bulgaristan'ın Nesebar Belediyesi ile birlikte 451 bin 837 Euro hibe almaya hak kazan Edirne Belediyesi, proje ortağı Nesebar Belediyesi ile ilk toplantısını yaptı.

IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programıyla Bulgaristan'ın Nesebar Belediyesi ile birlikte 451 bin 837 Euro hibe almaya hak kazan Edirne Belediyesi, proje ortağı Nesebar Belediyesi ile ilk toplantısını yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programıyla, Edirne Belediyesinin liderliğinde, Nesebar Belediyesinin ortaklığı ile yürütülen "Edirne ve Nesebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" isimli projenin ilk heyetler arası toplantısı Edirne'de yapıldı.

Söz konusu projeyle her iki bölgenin de ziyaretçilere kültürel ve tarihi mirasını daha iyi tanıtabilmek için Bilgi İletişim Teknojilerine yönelik alt yapının oluşturulması ve kentlerin turistik cazibesinin artırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında Edirne Belediyesi, insanların faydalanabilmesi için şehrin çeşitli yerlerine 8 adet dış mekan ve 8 adet iç mekan kiosku kuracak, akıllı telefon aplikasyonları ile uygulamaya erişebilinecek.

Projeyle ayrıca, Edirne ve Nessebar'da birer adet turizm festivali düzenlenecek, otantik folklor performansları, yerel gıda ürünleri sergilenecek, kentin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerinin anlatıldığı fotoğraf sergisi düzenlenecek.

Toplam bütçesi 451 bin 837 Euro olan bu projeye için Edirne Belediyesi, 213 bin 630 Euro hibe almaya hak kazanmıştı.

Mezuniyet töreni

Havsa Şahika Erkut Anadolu Lisesi öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

Okul bahçesinde yapılan törene Belediye Başkan Vekili Tufan Baş, Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okul birincisi Selvin Kahraman bir konuşma yaptı.

Bu sene 59 mezun veren lisede okul

birincisi olan Selvin Kahraman, ikinci Aleyna Lambacı, üçüncü Aytuğ Özkan'a birer plaket verildi.

Mezun olan tüm öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlatarak mezuniyeti kutladı.

Güreşçilerin başarısı

Edirne Belediyesi Güreş Takımı, Kırklareli Büyük Mandıra ile Kırklareli Kavaklı Güreşleri'nden madalyayla döndü.

19 Mayıs Cuma Günü Kırklareli Büyük Mandıra'da düzenlenen Yağlı Güreşlerde, Minik-2 boyunda Arda Bati birinci, Burak Barış üçüncü oldu.

Teşvik-1 boyunda birincilik kürsüsüne Doğuş Pınarbaşı, Teşvik-2 boyunda üçüncülük kürsüsüne Berkay Örs, Tozkoparan boyunda ikincilik kürsüsüne Emre Barış, Ayakboyunda birincilik kürsüsüne Arda Ağiç çıktı.

20 Mayıs'ta Kırklareli Kavaklı'da düzenlenen Yağlı Güreşlere katılan belediye güreşçilerinin aldıkları başarılar ise şöyle oldu:

Minik-2 boyunda Doğuş Pınarbaşı birinci, Arda Bati ikinci, Burak Barış üçüncü, Tozkoparan Boyunda Emre Ertan ikinci, Ayakboyunda Arda Ağiç birinci, Deste Büyük Boy Abdülbaki Kara ikinci oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Belediyesi Bulgaristan Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title