Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Edirne Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun düzenlediği "Nasıl Girişimci Olunur" paneline katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Edirne Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun düzenlediği "Nasıl Girişimci Olunur" paneline katıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, panelde yaptığı konuşmada, ticaret hayatına bir çuval patates ile başladığını, bugün yaş meyve ve sebze ihracatı yapan firmanın sahibi olduğunu söyledi.

"2008 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre yaş meyve sebze ihracatı yapan firmalar içinde en çok ihracatı yapan onuncu firma olarak seçildik." diyen Aslan, TOBB'un 81 ilde oluşturduğu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına 2009 yılında başladığını ve 2010 yılında da Balkan Odaları Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Konseyi'ne Türk Heyeti Başkanı olarak seçildiğini anlattı.

Aslan, kadınların iş hayatında her zaman yer alması gerektiğini kaydetti.

Panele, kadın girişimciler ve üniversite öğrencileri katıldı.

-İhracatçılara hususi damgalı pasaport

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na (ETSO) kayıtlı bazı firma yetkililerinin hususi damgalı pasaport almaya hak kazandığı bildirildi.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamada, ihracatçılara hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin esaslar hakkında kararın Bakanlar Kurulunca 20 Şubat'ta alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda ETSO ihracat kayıtlarında yer alan bilgilere göre 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1-10 milyon doları arasında (10 milyon dolar dahil) olan 6 adet firma, 10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firma sayısı 1 adet olmak üzere toplamda 8 firma yetkilisi yeşil pasaport almaya hak kazanmıştır."

Futbol Küçük Erkek İl Birinciliği Müsabakaları

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Futbol Küçük Erkek İl Birinciliği Müsabakalarının sona erdiği bildirildi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 06-22 Mart tarihleri arasında düzenlenen futbol karşılaşmalarının Saraçhane Futbol Sahasında oynanan final karşılaşmalarının ardından sona erdiği belirtildi.

İl birinciliği sıralamasında birinci Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu, ikinci Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu, üçüncü Uzunköprü Gazi Turhan Bey Ortaokulu, dördüncü Keşan Ahmet Yenice Ortaokulu'nun olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, çocukların spor aktivitelerine katılımıyla kötü alışkanlıklardan uzaklaşacağını belirtti. Okul sporlarının akademik ve sportif başarıyı getirdiğini aktaran Ocak, "Spor branşlarında vizyon oluşturup, uluslararası arenada ülkemizi ve ilimiz temsil edecek sporcuları yetiştirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Serhat Ocak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title