Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Şehit Ressam Hasan Rıza'nın öğrencisi olan Dimetokalı Hayri Çizel'in resmettiği "Edirne Hacılar Ezanı Yolu" isimli yağlı boya resim müzayededen alınarak Edirne'ye kazandırıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehit Ressam Hasan Rıza'nın Edirne için çok önemli bir isim olduğunu belirtti.

Edirne Kent Belleği Müzesini kısa bir süre sonra hizmete açacaklarını ifade eden Gürkan, "Edirne Kent Belleği Müzesini kısa bir süre sonra şehrimize kazandıracağız. Halkımıza da bu müzede yer almasını istedik. Aile yadigarı eşyalarını belediyemize teslim edebileceklerine dair çağrıda bulunduk. Bu konuda belediye olarak bizde bir yandan farklı çalışmalar içerisindeyiz. Bu eserleri almamız da bunun bir parçası." diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Edirne Ticaret Borsası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Kadınların huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğu ifade edilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan,varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği,duyarlılığı ve şefkati temsil eden kadınlarımızın, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri çocuklarımızla daha iyi bir geleceğe sahip olacağımız inancındayım.Tüm bu duygularla başta kurumumuzda çalışan değerli kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım."

Belediye Başkanı Gürkan, meclis üyeleriyle bir araya geldi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi ile İl Genel Meclisi üyeleriyle yaklaşık 3 yıldır ahenkli bir çalışma içerisinde birçok ortak projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Gürkan, bir restoranda, İl Genel Meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

Düzenlenen yemeğe İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Belediye Başkanı Yardımcıları Selçuk Çakır, Çiğdem Gegeoğlu ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

İl Genel Meclisi'nin göreve geldiği günden bu yana hem Edirne Belediyesi hem de diğer ilçe belediyeler ile uyum içinde çalıştığını ifade eden Gürkan, bu uyumun Edirne Halkı'na olumlu yansıdığını söyledi.

İl Genel Meclisi ile Edirne Belediyesi'nin ortak çalışmalarının olduğunu anlatan Gürkan, Edirne Belediyesi'ne tahsis edilen Hafızağa Konağı'nın, Edirne Kent Belleği Müzesi olarak hizmet vermesi için çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.

Çalışmaları devam eden müzenin güzel bir müze olacağını ifade eden Başkan Gürkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Müzenin açılışını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Montajları bitti, objelerin dizaynı kaldı. Halkımızdan da aile yadigarı eşyaları talep ettik, çok güzel dönüşler aldık Edirnelilerden. Bu topladığımız objelerin tümünü aynı anda sergilememizin mümkünü yok ama bunları dönemsel sergileyebiliriz. Örneğin, 3 ay Kırkpınar ile ilgili, 3 ay göçle ilgili, 3 ay Edirne'nin yemekleri ile ilgili sergiler açabiliriz. Müzede Edirne'nin 8 bin 300 yıllık tarihi yer alacak. Edirne'de bugüne kadar göre yapmış kişiler, Edirne'nin tarihi, sanatı, kültürü; Osmanlı, Roma Dönemi, Edirne'de doğup, büyüyen Fatih Sultan Mehmet, Kırkpınar'da 27 yıl üst üste başpehlivanlık kazanan Kel Aliço gibi birçok unsura yer vereceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Belediyesi Hasan Rıza Hacılar Politika Güncel Haberler

title