Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Edirne Şube Başkanı Mine Hepgüllü, büyük önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı, ölümünün 90. yılında andıklarını belirtti.

Hepgüllü, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk'ün yetişmesinde annesi Zübeyde Hanım'ın büyük rolü olduğunu ifade etti.

Atatürk'ün bir Türk anasının eseri olduğunu, bir Türk kadınının çocuğu olarak dünyaya gelmiş olmaktan övünç duyduğunu bildiren Hepgüllü, şunları kaydetti:

"Atamızın kadınlara ve kadın haklarına verdiği önem, vurguladığı saygı, çocukluğunda annesiyle olan ilişkilerinden kaynaklanmaktadır. Oğlunu çok seven, düşünen, savaşları sırasında gözüne uyku girmeyen, her an acı bir haber alacağı endişesiyle yüreği yanan bu yüce anneye, Türk Milleti çok şey borçludur."

-DOÇEK üyeleri, doğa yürüyüşüne katıldı-

(Fotoğraflı)

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) üyeleri, Uçmakdere köyünde düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, yaptığı yazılı açıklamada, Trakya'nın dört bir yanından Tekirdağ'da toplanan 87 sporcunun Yeniköy'den başlattıkları doğa yürüyüşünü Uçmakdere köyünde tamamladığını belirtti.

Yürüyüşte 920 metre yükseklikteki Bakacak Tepesi'ne tırmanıp, sisli bir atmosferde güzel anlar yaşadıklarını ifade eden Eşme, şunları kaydetti:

"Doğa sporları, sağlık, sosyal ve kültürel anlamda bir yaşam alternatifi olarak günümüze yansıyor. Bölgemizin eşsiz coğrafyasını tanımak ve tanıtmak için bu tür etkinlikler düzenleniyor.

Faaliyetlere her geçen gün çok sayıda kişi katılıyor ve bölgemizde doğa sporlarına olan ilgi artıyor."

-Atık yağ toplama kampanyası-

Uzunköprü Belediyesi'nce "Okullar arası atık yağ toplama kampanyası" başlatılacak.

Uzunköprü Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "yağını topla, hediyeni seç" sloganıyla ilçe merkezindeki okullarda 1 Şubat'ta başlatılacak kampanyada, öğrenciler tarafından biriktirilecek atık yağların lisanslı firmalar tarafından toplanacağı belirtildi.

Açıklamada, 31 Aralık 2013'te sona erecek kampanya kapsamında okullara, topladıkları yağ miktarına göre çeşitli hediyeler verileceği kaydedildi.

-EDESOB Başkanı İnağ-

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), ruhsatların süre uzatımının 1 Mart'ta sona ereceğini bildirdi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, süre uzatım işlemi yaptırmak isteyen üyelerin, kurum tarafından satış belgesi işlemlerini yürütmek üzere yetkilendirilmiş bulunan meslek odalarına başvuru yapmaları ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını veya izin belgelerini ibraz etmelerinin zorunluğu olduğunu belirtti.

Süre uzatma işleminin süresine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden İnağ, şunları kaydetti:

"İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını veya izin belgelerini ibraz etmeyen ve ibraz edememe gerekçelerini içeren resmi yazıyı dilekçeleri ekinde yetkili odalara teslim etmeyen satıcılar ile ibraz ettiği ruhsattaki veya izin belgesindeki faaliyet konusu yönetmeliğe uygun olmayan satıcıların satış belgeleri için süre uzatım işlemi gerçekleştirilmeyecek."

Muhabir: Ekip / Salih Baran

Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Zübeyde Hanım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title