Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Mehmet Akif Ersoy'un 76.ölüm yılı doyasıyla mesaj yayımladı.

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Mehmet Akif Ersoy'un 76. ölüm yılı doyasıyla mesaj yayımladı.

Cankaloğlu, mesajında, Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı yıllarında işgal devletlerinin Anadolu'nun dört bir yanını işgal etmesi nedeniyle ümitsiz kalan Türk halkına yaşama ruhu verdiğini belirtti.

Ersoy'un yeniden mutlu, bağımsız ve kalkınmış bir millet olma inancını aşıladığını aktaran Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Güçlü bir şair olduğu kadar toplumun geleceği üzerinde derin analizler yapabilen aydın insan olan Mehmet Akif Ersoy, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı'mızla milletimizin gönlünde seçkin bir yer almıştır. Türkçe'nin bütün inceliklerini ve ifade gücünü büyük bir ustalıkla kullanan Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin çelikleşmiş iradesini dile getirmiş ve mücadele azmini ölümsüzleştirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, çağının tanığı bir vatan şairi, toplumun değerleriyle kendi ahlakını bütünleştirmiş geniş ufuklu bir insan ve milli mücadelemizi yöneten gazi meclisin kahraman milletvekillerinden biriydi.

Milli mücadelemize katkıları ve başta İstiklal Marşımız olmak üzere eşsiz eserleriyle milletimizin gönlünde taht kuran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, vefatının 76. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."

-Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı İriş-

(Fotoğraflı)

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, kendilerinin çocuklara Noel Baba'yı değil, Nasreddin Hoca'yı ve Akşemseddin'i örnek verdiklerini bildirdi.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşının Müslümanlar için sadece bir takvim başlangıcı olduğunu belirtti.

Noel adıyla Türkiye'de yapılan kutlamaların, Türk milletinin değerleriyle örtüşmediğini kaydeden İriş, "Yılbaşı kutlamaları, batıyı körü körüne taklitten başka bir şey değildir. Bu durum 'Kim hangi millete benzerse ondandır' hadis-i şerifi mucibince aslımızı inkar etmektir. Hazreti Peygamber Efendimiz Müslümanları, itikadi ve ahlaki alanda olduğu gibi kılık ve kıyafet, şekil ve merasim yönünden de müşriklere, gayri müslimlere benzememeye davet ve teşvik etmiştir" ifadelerini kullandı.

Noel Baba'nın verdiği hediyelere muhtaç olmadıklarını bildiren den İriş,

"Biz Müslümanlara verilen en güzel hediye Miraç Gecesi'nde Peygamber Efendimiz aracılığıyla ümmete farz kılınan gözümüzün nuru namazdır. Biz çocuklarımıza Noel Baba'yı değil, Nasreddin Hoca'yı ve Akşemsettin'i örnek veririz" diye belirtti.

-Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şallı-

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Roman derneklerinin tamamına yakınının siyasilerin emrinde çalışan STK'lar haline geldiğini savundu.

Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, "Roman Açılımı"nın ardından Türkiye'de birçok Roman derneği kurulduğunu belirtti.

Bazı Roman derneklerinin vatandaşların sorunları yerine kişisel çıkarlara yönelik çalışmalar yaptığını ifade eden Şallı, şunları bildirdi:

"Bu derneklerin gerçeğe uymayan rakamlarla en büyük federasyon veya dernek biziz yalanlarıyla basına dahi yalan bilgi verdiği tarafımızca bilinmektedir. Bu yanlış yaklaşımlar iyi niyetli çalışmalar yapan Roman derneklerini sıkıntıya sokmaktadır. İşin can alıcı noktalarına gelince, ülkemizde Roman derneklerinin tamamına yakını, siyasilerin emrinde çalışan STK'lar haline gelmiştir."

-Atatürk'ün Havsa'ya gelişinin 82. yıl dönümü-

(Fotoğrafı)

Edirneli sanatçı Evrim Kaşıkçı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Havsa'ya gelişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla konser verdi.

Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız ve Teknik Lisesi'ndeki konserde Kaşıkçı, yaklaşık 1,5 saat boyuncu Rumeli türküleri seslendirdi.

Konsere Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Gürkan Arda - Cihan Demirci

Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Alperen Ocakları Havsa Yerel Haberler

title