Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Uzun, bilimsel dergicilik alanında Avrupa'nın en önemli kuruluşu olan Avrupa Bilim Editörleri Birliği'nin (EASE) Başkan Yardımcılığı'na aday gösterildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Uzun, bilimsel dergicilik alanında Avrupa'nın en önemli kuruluşu olan Avrupa Bilim Editörleri Birliği'nin (EASE) Başkan Yardımcılığı'na aday gösterildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, birliğin eski başkanlarından oluşan komite Uzun'u 2021-2023 dönemi için aday gösterdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Uzun, Türkiye ve Trakya Üniversitesi adına gurur duyduğunu belirtti.

EASE Başkan Yardımcılığı adaylığının EASE geleneğine göre bir sonraki dönem başkan adaylığı anlamına geldiğini aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Bilimsel dergi yayıncılığında 40 yıldır faaliyette olan ve Avrupa'daki bu en önemli kuruluşunun yönetim kurulunda ilk kez görev alan bir Türk olarak burada göstermiş olduğum performans ve başkanlığını yaptığım EASE Turkish Regional Chapter'ın faaliyetleri ile bu göreve aday gösterilmeye layık görüldüm. Bu gelişme, Türkiye'de bilimsel yayıncılığın gelişmesi ve çıta atlaması açısından önemli olduğu düşüncesindeyim."

EREGDER Genel Sekreteri Kesermiş'in açıklaması

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği (EREGDER) Genel Sekreteri Gamze Kesermiş, dezavantajlı grupta yer alan öğrencilerin internete erişimde sıkıntı yaşadığını öne sürdü.

Kesermiş, Edirne Kent Konseyi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, salgın sürecinde uzaktan eğitime ulaşımda aksaklıklar yaşandığını iddia etti.

Dezavantajlı grupta yer alan yoksul ailelerin çocuklarının, internet erişiminden, tablet erişimine zorluk yaşadığını savunan Kesermiş internetin ücretsiz olması gerektiğini belirtti.

Rektör Tabakoğlu'na ziyaret

Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Gümüş ve vakıf yöneticileri, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ziyarette, yapımı devam eden Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Camisi ve Külliyesi inşaatı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Tabakoğlu vakıf yöneticilerine çalışmalarında başarı diledi. Vakıf yöneticileri de Tabakoğlu'nu çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title