Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

Edirne'de, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Edirne'de, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş programı kapsamında Atatürk Anıtı'nda toplanan kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde 25 Kasım Stadı'na kadar yürüdü.

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Atatürk Anıtı'nda yaptığı konuşmada bu yılın temasının "Anne ve Çocuk Sağlığı" olduğunu belirterek, hafta boyunca anne ve anne adayları olan kadınlar ve çocuklarla ilgili bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Halk sağlığı çalışmalarının tüm vatandaşlara yönelik sürdürüldüğünü dile getiren Kalkan, "Çocuklarımız açısından paydaşlarımızla sürdürdüğümüz aşılama programlarını okullarımızda devam ediyor. Yapılan taramalarla her yıl 12 bin çocuğumuzun engelli doğmaktan kurtulmuş oluyor. Trakya Üniversitesi Edirne Belediyesi ve Yeşilay ile halk sağlığı konusunda hizmet etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kalkan, 6 Eylül Cuma günü Eski Cami arkasında "Halk Sağlığı Sokağı" çalışması da yapacaklarını belirterek vatandaşları bilgilendireceklerini kaydetti.

Programa, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Yeşilay Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

"Tarım fuarları üreticilere katkı sağlıyor"

Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şen, tarım fuarlarının, üreticilerin tarımsal alandaki yeni gelişmeleri takip etmesi açısından faydalı olduğunu söyledi.

Başkan Şen, oda olarak 150 üreticiyle birlikte Tekirdağ'da gerçekleşecek tarım fuarına katılacaklarını belirtti.

Tarım fuarlarının teknolojik gelişmelerin takip edilmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Şen, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimiz, kullandıkları tarım aletlerinin teknolojik olarak ne durumda olduğunu bu fuarlar sayesinde takip ediyor ve üretimdeki teknolojiyi kullanmada geri kalmıyor. Dolayısıyla bu durum direkt olarak üretime etki ediyor. Tarımsal aletlerin kullanımı daha profesyonelleşiyor ve bu durum çiftçinin daha sağlıklı üretim yapmasını, dolayısıyla daha kaliteli verim elde etmesine neden oluyor. Fuarlarda sergilenen ürünler, uygulamalı olarak da çiftçilerimize sunuluyor. Bizler oda olarak çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda bu tür fuarlara katılım gösteriyoruz. Yeter ki çiftçilerimizin yararına olsun. Tarım fuarları üreticilere katkı sağlıyor."

13. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali

Halk Oyunları, Tiyatro Eğitimi Kültür Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (HOTEAD), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen 13. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali'nde Türkiye ve Edirne'yi temsil etti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Türk Belediyesi'nin organize ettiği festivale HOTEAD, 26 kişilik kadrosuyla katıldı.

HOTEAD Başkanı Mehmet Grammeşin beş gün süren festivale Türkiye'nin yanı sıra Meksika, Polonya, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden dans ekiplerinin katıldığını belirtti.

Festival kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve yetkilileri ziyaret ettiklerini aktaran Grammeşin, "Gerçekleşen ziyaretlerde kentimize özgü geleneksel edirne bebeği, mis sabunu, badem ezmesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Beş gece performans sergileyen ekibimizin gösterilerine yoğun gösterildi. Festivale katılan ekibimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title