Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal, "Arılar Varsa Yarınlar Var" projesi kapsamında bisiklet turu düzenleneceğini bildirdi.

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal, "Arılar Varsa Yarınlar Var" projesi kapsamında bisiklet turu düzenleneceğini bildirdi.

Çoğal, yaptığı yazılı açıklamada, arıların doğa ve insan için önemini vurgulamak için "Arılar Varsa Yarınlar Var" projesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Proje kapsamında 25 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da düzenlenecek bisiklet turuna vatandaşları davet eden Çoğal, şunları kaydetti:

"Edirne'de düzenlenecek bisiklet turuyla arıların izinde pedallar çevrilecek. Etkinlik 25 Mayıs Cumartesi günü saat 14: 00' da Mimar Sinan Heykeli önünden başlayarak Edirne Kent Ormanı'nda sona erecek. Bisiklet turunun ardından bitiş noktasında bilgilendirme standında yetişkinlere ve çocuklara yönelik 'Arı Farkındalık Kiti' dağıtılacak."

Üniversite öğrencilerinden ortak konser

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı öğrencileri ortak konser verdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle düzenlenen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğrencileri Konseri, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sanatseverler tarafından ilgi gören konserde sahne alan küçük ve genç yaş kategorilerindeki piyanistler dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini icra etti.

"Rönesans Müziği" konferansı

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ), "Rönesans Müziği" konulu konferans düzenlendi.

Üniversite'den yapılan açıklamaya göre, TÜ Devlet Konservatuarı'nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak TÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, konferansta Rönesans olgusunu ele alınarak bu sürecin sosyokültürel kimliği ve ekonomik oluşumu ile ilgili bilgiler verdi.

Rönesans müziğinin özellikleri ve bu müzik türünü belirleyen önemli etmenlere değinen Prof. Dr. Beksaç, bu dönemde kullanılan müzik makamları ve müzik aletlerini anlattı.

"Edirne Turizm Rotaları" uygulaması hazırlandı

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Edirne Turizm Rotaları" uygulaması hazırlandı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, 4 dilde hazırlanan uygulama akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Uygulama, kentin doğa, tarih, inanç ve lezzet rotalarına kolaylık sağlıyor.

TÜ'de yıl sonu konseri

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından yıl sonu konseri düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda gerçekleşen ve 4 bölümden oluşan konserde farklı türlerdeki eserler sergilendi.

Büyük beğeni toplayan konsere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ile Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title