Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesinde (TÜ), "Son seçimlerin Bosna Hersek siyasetine yansımaları" konulu konferans düzenledi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Admir Mulaosmanovic, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Fehmi Yıldız Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Türkiye'de Bosna Hersek'i destekleyen çok fazla dostları bulunduğunu belirtti.

Bosna Hersek'in Türkiye ile ilişkilerinin geliştiğini aktaran Mulaosmanovic, "Bu global güçlerin denge savaşları içerisinde Boşnaklar'ın kendi pozisyonlarını güçlendirmelerinin yolu NATO ve Rusya ile olan bağlantıları nedeniyle Türkiye'den geçmektedir. Eğer sağlam dengeler üzerine oturtulmuş bir hükümet kurulursa o zaman Bosna Hersek'in çok ciddi ekonomik atılımlarda bulunabileceğini ve geleceğini daha güvenle inşa edebileceğini söyleyebilirim. Savaş sonrasında özellikle Bosna Hersek'in yeniden ayağa kaldırılması için ciddi bir imar faaliyeti başladığını ve bu dönemde istikrarlı bir hükümetin bulunmasının önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda Doç. Dr. Admir Mulaosmanovic'e günün anısına hediye veren TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Türkler'le Boşnaklar'ın tarihten günümüze dost ve kardeş olduğunu kaydetti.

Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi

Trakya Üniversitesinde Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi düzenlendi.

Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Gülnur Kızılay Özfidan, programda yaptığı konuşmada kongrenin 26 yıl sonra tekrar Trakya Üniversitesi'nde olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kongrede 23'ü ortak konferans olmak üzere 38 konferans, 33 sözlü bildiri ve 43 poster bildiri sunusu olacağını anlatan Özfidan, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ise Edirne'de sağlık hizmetlerinin 1488 yılından beri kesintisiz devam ettiğine değinerek 24. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan büyük bir şeref duyduğunu ifade etti.

"Hüsn-i Hat İnsan ve İhsan" sergisi

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından "Hüsn-i Hat İnsan ve İhsan" sergisi açıldı.

İlahiyat Fakültesi Sergi Salonu'nda açılan sergide konuşan Fakülte Dekan Vekili Doç. Dr. Muhammet Altaytaş, hüsn-i hattın önemli bir Türk sanatı olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin başarılı bir sergi hazırladığını belirten Doç. Dr. Altaytaş, "Her ne kadar bu sanat Arap harfleriyle icra ediliyorsa da milletimiz bu yazıyı Kur'an-ı Kerim'in yazısı olması sebebiyle sahiplendi ve onu bir sanata dönüştürdü. Türk hattatları, bu yazıyı kendilerine mahsus güzel üsluplarla tezyin ederek milletimize mal etmişlerdir. Fakülte olarak kültür ve sanata özel önem veriyoruz. Bu sebeple birçok fakültede noksan olan hat ve musiki alanında doktoralı öğretim üyelerimiz ve sanat atölyelerimiz bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Açılışa katılan Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cem Uzun da serginin üniversitenin farklı birimlerinde sergilenebileceğini belirterek öğrencileri tebrik etti.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen sergi kapsamında eser sahibi öğrencilere sertifika da verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Bosna - Hersek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title