Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, üreticinin desteklenmesi suretiyle sebze ve meyve fiyatlarının düşeceğini savundu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, üreticinin desteklenmesi suretiyle sebze ve meyve fiyatlarının düşeceğini savundu.

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, üretici desteklenmeden meyve ve sebze fiyatlarının düşmeyeceğini, düşse de kalıcı olmayacağını ileri sürdü. Tarım ve Orman Bakanlığının görevinin tüketicilere ucuz ve sağlıklı ürün yedirmek olduğunu aktaran Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun yolu kısa vadeli olarak üreticiden ürünü satın alıp, İstanbul ve Ankara'da belirli meydanlarda şov yaparak 'fiyatları ucuzlattım' demek değildir. Önemli olan düşük fiyatlarla ürün satışını sürekli kılabilmektir.

Bunun yolu da Türk tarımının yapısal sorunlarını çözmekten geçmektedir. Kısacası üretici desteği artmadan, mazot, tarımsal elektrik, gübre, ilaç gibi tarımda kullanılan girdilerin fiyatları düşmeden, üretim planlaması yapılmadan hangi yasa çıkartılırsa çıkartılsın üreticiden çıkan fiyat ile tüketicinin ödediği fiyat arasındaki uçurum azalmaz."

Türk Ocağı Edirne Şubesi'nden Çin'e tepki

Türk Ocakları Edirne Şubesi, Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'ne uyguladığı baskıcı politikalarına tepki gösterdi.

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, yaptığı yazılı açıklamada, dünyaca ünlü ozan Abdürrehim Heyit'in ataları gibi cenk yolunda şehadet şerbetini içtiğini belirtti.

Tepkilerin ardından Heyit'in sağ olduğuna dair video paylaşıldığını aktaran Öz, "Çin hükümeti bağımsız bir kurulu kendisiyle derhal görüştürmelidir. Abdürrehim Heyit inşallah hayattadır. Büyük ozanımızın tek suçu, Türk ve Müslüman olmak, Türk milletinin duygularını besteleriyle terennüm etmekti. Çin yaptığı zulüm ve işkenceleri bilgi çarptırmasıyla örtbas etmeyi hedeflemektedir. Çin işkence ve ölüm kamplarında öldürdüğü Türklerin hesabını vermeli ve haksız yere hapiste tutulanların hepsi serbest bırakılmalıdır. Çin hapiste tuttuğu Türkleri aileleriyle görüştürmelidir. " ifadelerini kullandı.

Türk dünyasının Çin'deki soykırıma tepki gösterilmesi gerektiğini belirten Öz, şunları kaydetti:

"Türk Ocakları olarak Türk milletinin Kızıl Elması'nın olgunlaşmaya vardığının ve büyük Türk yüzyılı şafağının attığının bilincindeyiz. Bu sebeple büyük Türk ozanı Abdürrehim Heyit, Doğu Türkistan'dan Avrupa'ya kadar bütün Türk dünyasının ve Türk milletinin sembolü olarak kabul edilmelidir. Uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletlerin artık Çin'deki söz konusu insan hakları ihlallerinin bitmesi ve çağdaş Nazi toplama kamplarının kapatılmasına yönelik daha ciddi tedbirler alması ve yaptırımlar uygulaması için girişimde bulunmalarının vaktinin çoktan geçtiğini, açıkça ifade ediyoruz."

Edirne'de Sevgililer Günü konseri

Sevgililer Günü nedeniyle düzenlenecek konserde Bora Duran ve Yeni Türkü sahne alacak.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Saraçlar Caddesi'nde 14 Şubat Perşembe günü saat 20.00'de şarkıcı Bora Duran ve Yeni Türkü grubunun sahne alacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirnelileri konsere davet etti.

Edirne halkının muhteşem bir gece yaşayacağını belirten Gürkan, "14 Şubat Sevgililer Günü kutlu olsun Edirnem. Yüreğindeki sevgi tüm dünyayı sarsın. Huzur, mutluluk ve sağlık getirsin. Sevginin kıvılcımlarını Türkiye'nin en eşsiz kenti Edirne'den yakalım. Sevginin, kardeşliğin değerini barış içinde yaşamanın huzurunu bir kez daha hatırlayalım, hatırlatalım." ifadelerini kullandı.

DOÇEK doğa yürüyüşü etkinliği

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) doğa yürüyüşü etkinliklerine devam ediyor.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, doğaseverlerin Gökçetepe ve Sazlıdere mevkisinde yürüyüş gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin, yürüyüşün güzel geçtiğini belirterek, "Yakın zamanda bu doğal güzelliğin tahrip edilmesi ve tanker trafiği ile petrol türevlerine yataklık yapan bir körfez haline gelmesi bölgemiz adına üzücüdür, ÇED Olumlu Raporuna itirazlar yapılacağı gibi hukuki mücadele gücümüzü de kaybetmediğimizi belirtmek isteriz, telafisi olanaksız bu girişimden bir an önce dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Serin, gelecek hafta Çamlıca-Mercan arasındaki parkurda bir etkinlik düzenleneceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çin Halk Cumhuriyeti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title