Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret ettiğini bildirdi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret ettiğini bildirdi.

Milletvekili Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, Berberoğlu ile güncel konuları görüştüklerini kaydetti.

Bircan, Berberoğlu'nun moralinin yerinde olduğunu aktararak, "Bu yaşananları tarihe havale ediyorum tarih bugünleri yazacaktır" ifadesini kullandı.

Başkan Gürkan, Özgecan Aslan'ı andı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Özgecan Aslan'ın ölümünün üçüncü yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, 3 yıl önce cinsel tacize uğradıktan son öldürülen Özgecan Aslan'ı saygı ve rahmetle andığını belirtti.

Aslan'ın adının Edirne'de yaşatıldığını ifade eden Gürkan, cinayetin ardından başka Özgecanlar ölmesin diye toplu taşımada bir takım tedbirler aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"2016 yılında itibaren belediye meclis kararıyla yıllık çalışma ruhsatlarını yenileyecek minibüs ve taksi sürücülerinden, son bir ay içinde uyuşturucu madde kullanmadığına dair raporla, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden alıkoyma, alkol ve uyuşturucu kullanmak suretiyle trafiği tehlikeye düşürme, uyuşturucu madde satın alma, kullanma ve fuhuş gibi suçlardan suç işlemediğine dair adli sicil kaydı istemeye başladık. Bunla da yetinmedik; kadınlarımıza gece Saat 22.00'dan itibaren istedikleri durakta inme ayrıcalığı getirdik; başka Özgecanlar ölmesin diye; kadınlarımız cinsel istismara, tecavüze, zorbalığa ve cinayete kurban gitmesin diye."

Gegeoğlu, Özgecan Aslan'ı andı

CHP Edirne Kadın Kolları Başkanı Çiğgdem Gegeoğlu, Özgecan Aslan'ın ölümünün üçüncü yılı nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Gegeoğlu, mesajında, kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini kaydetti.

Aslan'ı saygı ve rahmetle andıklarını aktaran Gegeoğlu, "Türkiye 3 yıl önce bir vahşete uyandı. 20'sinde bir çiçekti Özgecan Aslan. Bir annenin evladıydı. Okuyacaktı. En büyük hayaliydi psikolog olmak. Belkide şiddete, zorbalığa uğrayan birçok kadının kalbine dokunacaktı. Özgecan'ı kaybettiğimiz o günden bu güne başka Özgecanların yitip gitmesine engel olamadık. Biz kadınlar sokaklara çıktık, sesimizi duyurduk ama erkek egemen bu toplumda değiştiremedik hiçbir şeyi. Bizim fıtratımızda yoktu şiddet, bizim fıtratımızda yoktu tecavüz, bizim fıtratımızda yoktu cinayet. Bizim fıtratımızda özgürce yaşamak var. Hayatın her anını, hak ettiğimiz gibi." ifadelerini kullandı.

Sigarayı Bırakma Günü

Yeşilay Edirne Şubesi Başkanı Sebahattin Bilgiç, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgiç, mesajında, tütün kullanımına bağlı olarak her yıl 6 milyon insanın hayatını kaybettiğini aktardı.

Sigaranın insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çeken Bilgiç, şunları kaydetti:

"Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanımızı sigaradan dolayı kaybediyoruz. Bunun yanında pasif etkilenimden doğan hastalıklar ve zararlar da ayrı bir acı tablo. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir bağımlılık.

Yeşilay, Sağlık Bakanlığıyla birlikte sigarayı bırakmaya yönelik olarak 'Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma' kampanyasını hayata geçirdi. Bilimsel alt yapılı, uzman kadrolarla hazırlanan bu kampanyada bilhassa dijital medya kanalları ve kamu spotları kullanılarak sigara bağımlılığına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Sigarayı bırakmak isteyenlere özel programların hazırlandığı bırakabilirsin.org sitesi yanı sıra kamu spotları da sigara bağımlısı ve sigarasız yaşam üzerinden mesajlarını veriyor."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Erdin Bircan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title