Haberler

Edirne'deki Uyuşturucudan Ölüm İddiası

Edirne Emniyet Müdürlüğü, Keşan ilçesinde dün 17 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümüne ilişkin, "K.K isimli kişinin şüpheli ölüm olayı ile ilgili söz konusu evde kaldıkları tespit edilen A.D, C.G ve E.K isimli şahıslar ile olay hakkında yapılan görüşmede, kaldıkları evin Fetullah Gülen'e ait cemaat evi olduğu tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, Keşan ilçesinde dün 17 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümüne ilişkin, "K.K isimli kişinin şüpheli ölüm olayı ile ilgili söz konusu evde kaldıkları tespit edilen A.D, C.G ve E.K isimli şahıslar ile olay hakkında yapılan görüşmede, kaldıkları evin Fetullah Gülen'e ait cemaat evi olduğu tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "20 Ekim günü, Büyük Cami Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'ndeki bir evde K.K.'nın şüpheli ölüm olayıyla ilgili, söz konusu evde kaldıkları tespit edilen A.D, C.G. ve E.K'yla olay hakkında yapılan görüşmede, kaldıkları evin Fetullah Gülen'e ait cemaat evi olduğunun" tespit edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, şüpheli ölüm olayının yanı sıra soruşturmanın bu yönüyle derinleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayla ilgili bilgisine başvurulan şahısların beyanları ve yapılan araştırmalar neticesi, Keşan ilçesinde FETÖ'ye ait olduğu değerlendirilen 6 ikamette arama yapılmış, aramalarda, Y.P'ya ait 1 laptop, cep telefonu, CD, 2 vınn modem, 3 bellek, R.Ç'ye ait 1 tablet, bellek, 1 cep telefonu, H.C'ye ait 1 cep telefonu, 1 not defteri, 1 bellek, Y.E.G'ye ait 1 not defteri ele geçirilerek el konulmuştur.

Bu evlerde kaldığı tespit edilen şahısların beyanları doğrultusunda, evin idaresinden ve faaliyetlerinden sorumlu 'abisi' ve bu şahsın irtibatlı olduğu şahıslar araştırılmış, evlerde kalan öğrencilerden olan ve 'abi' olarak nitelendirilen şahısların gerçek isimlerini kullanmadıkları, kod isim kullandıkları anlaşılmış, şahıslardan 4'ü yakalanmış ve adli işlemleri başlatılmış, yakalanan şahıslar adli makamlara sevk edilecek olup, 1 şahıs firari olarak aranmaktadır."

Öte yandan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 kişi, savcılıkça serbest bırakıldı.

- Olay

Keşan ilçesi Büyük Cami Mahallesi'nde arkadaşlarının kaldığı eve giden K.K. (17), bir süre sonra fenalaşmış, haber verilmesi üzerine eve gelen sağlık ekipleri, K.K'nin öldüğünü belirlemişti. K.K'nın sentetik uyuşturucu bonzai içtikten sonra hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Emniyet Müdürlüğü Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title