Haberler

Edirne'deki Ulaşım Zammı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Ulaşıma 7 Yıl Zam Yapmadıklarını Belirterek, "Edirne Halkının Cebinden Fazla Para Çıkmasın Diye Kendimizi Feda Ettik" Dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ulaşıma 7 yıl zam yapmadıklarını belirterek, "Edirne halkının cebinden fazla para çıkmasın diye kendimizi feda ettik" dedi.

Sedefçi, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, her zaman Edirne halkının menfaatlerini ön planda tuttuğunu söyledi.

Ulaşım zammına ilişkin yapılan eleştirilere anlam veremediğini bildiren Sedefçi, şunları kaydetti:

"Bu kadar iyi niyetten sonra hala bazılarının körüklemesine anlam veremiyorum. 2004 yılında ulaşım 1 liraydı. 2011 fiyatlar olmuş 1,25. Ayıptır ya... Enflasyon oranları düşünüldüğünde biz bunu bu fiyatlarda tutuyorsak, alkış yerine eleştiri alıyorsak, ben bunu anlamıyorum. Üzülüyorum. Bunu hak etmiyoruz. 7 yıl zam yapmadık, mücadele ettik, yargılandık. Edirne halkının cebinden fazla para çıkmasın diye kendimizi feda ettik. Bazı arkadaşlarımız fazla zam yapmışız gibi hareket ediyorlar üzülüyorum."

Yıldırım Mahallesi'ne yapılması düşünülen Sedefkule ile ilgili de değerlendirmeler yapan Sedeçi, şöyle devam etti:

"Sedefkule ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ruhsatnamesi işlemden geçirildi. İnşaat ruhsatnamesi koruma kuruluna verildi. Şükrüpaşa tabyalarında koruma bandı var mı? yok. Yıldırım'daki tabyaların var mı? Yok. Buralarda koruma bandı yokken, Yıldırım tabyalarında koruma bandı yapmak nereden akla geldi acaba?

Edirne Belediyesi halk adına bir şey yapmaya kalkışınca koruma bandı akıllarına geldi. Bu konuda hoşgörü ve iyi niyet bekliyorum. Kurulun, Şükrüpaşa, Kavgaz tabyalarının da koruma bandı olmamasını göze alarak bizim kule yapacağımız yere koruma bandı çekeceğine inanmıyorum. Edirne halkına bu kulenin yapılacağına dair şeref sözü verdik, bu şerefimizi ortada bırakmayın."

Sedefçi, Ankara gezisine de değinerek, dün AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak'la Devlet Bakanı Faruk Özak'la görüştüğünü, şehir stadının TOKİ'ye bırakılıp TOKİ'nin kente güzel bir stat yapması konularını ele aldıklarını bildirdi.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title