Haberler

Edirne'deki Fetö/pdy Davası

Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 15'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 15'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Kazım Yavuz, Yakup Torun, İsmail Özkan, Halil İbrahim Karadeniz, Aydın Tünbel, Erhan Bozne, Nidai Kıraç, Selman Yıldırım, Önder Aydın, Nuri Eken, Ertuğrul Türker, Ahmet Arvasi, Enes Selim Bölükoğlu, Erdoğan Duman, Taner Vardar ile avukatları katıldı.

Bülent Cihangir ve Hasan Odabaşı ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile katıldı.

Sanıklardan İsmail Özkan, 11 aydır tutuklu olduğunu belirterek, sağlık sorunları ve çeşitli hastalıkları nedeniyle tahliyesini talep etti.

Günde 8 adet ilaç içtiğini savunan Özkan, "Haftada 2-3 dilekçe vermeme rağmen yoğunluk nedeniyle doktora çıkamıyorum. Vereceğiniz bütün kararlara boynum kıldan ince, fakat tutukluluk benin için tedbirden çok cezaya dönüştü. Bayramı ailemle geçirmek için tahliyemi istiyorum." dedi.

Diğer sanık Ahmet Arvasi ise terör örgütü üyesi, darbeci ve vatan haini asla olmadığını, ülkesini ve milletini çok sevdiğini savundu.

Arvasi, dosyada üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi.

Diğer sanıklar ve avukatlarının savunmaları sonrası mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için de duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title