Haberler

Edirne'deki 23 Nisan Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Edirne'de Yapılan Törenler Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Roman Vatandaşlar Damat Tıraşı ve Roman Düğününü Canlandırırken, Minik Pehlivanlar ve Meşhur Tava Ciğercilerinin de Katıldığı Geçit Töreni İlgiyle İzlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Edirne'de yapılan törenler renkli görüntülere sahne oldu. Roman vatandaşlar damat tıraşı ve Roman düğününü canlandırırken, minik pehlivanlar ve meşhur tava ciğercilerinin de katıldığı geçit töreni ilgiyle izlendi.

Edirne 25 Kasım Stadı'ndaki törenler, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Yavaş ve Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken'in, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. Törenlerin resmi geçit bölümü ilginç görüntülere sahne oldu. Resmi geçit töreninde Edirne'de yaşayan Romanların düğünü ve damat tıraşı canlandırıldı. Protokol önünde yapılan damat tıraşının ardından Romanlar davul zurna eşliğinde göbek attı. Edirne'ye özgü el sanatlarının sergilendiği geçit törenine ayrıca, Edirne'nin meşhur tava ciğercileri ve minik pehlivanlar da katıldı.

(İA-ED-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title