Haberler

Edirne'de Yüzlerce Vatandaş, Askerlik Şubesine Başvurdu

Hakkari'deki Hain Saldırının Ardından Edirne'de Karadenizliler Derneği Üyeleri, Dernek Binası Önünden Başlattıkları "Teröre Lanet" Mitinginin Sonunda Askerlik Şubesine Yürüyerek Başvuruda Bulundu. Mitinge, Emekli Tümgeneral Ali İhsan Gürcihan da Katılırken, İlköğretim Öğrencileri de Mitinge Bando Takımıyla Destek Verdi.

Hakkari'deki hain saldırının ardından Edirne'de Karadenizliler Derneği üyeleri, dernek binası önünden başlattıkları "teröre lanet" mitinginin sonunda askerlik şubesine yürüyerek başvuruda bulundu. Mitinge, emekli Tümgeneral Ali İhsan Gürcihan da katılırken, ilköğretim öğrencileri de mitinge bando takımıyla destek verdi.

Edirne'den Kars'a Türkiye PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit düşen 12 askeri saygı ve rahmetle anarken, öfke duyduğu PKK terörünü lanetlemek için sokaklardaki yürüyüşler de sürdürüyor. Edirne'de Karadenizliler Derneği tarafından terörü lanetleme yürüyüşü düzenlendi. Karadenizliler Derneği, dernek binası önünden Edirne Askerlik Şubesi Başkanlığı'na kadar yürüdü ve 200 kadar her yaştan vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) tüm kademelerinde verilecek her türlü görevi severek üstlenmeye hazır

olduğunu belirten dilekçeye imza attı. İmzalı dilekçeler Dernek Başkanı Halit Demir tarafından Askerlik Şubesi Başkanlığı'na teslim edildi.

Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenleri için prova yapan Şükrüpaşa İlköğretim Okulu bando takımı öğrencileri de enstrümanlarla yürüyüşe katıldı. Öğrenciler SSK kavşağına kadar yürüyüp tekrar okullarına döndü. Ev ve işyerlerindeki vatandaşlar da ellerindeki bayraklarla ve alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

Edirne Karadenizliler Derneği yönetimi ve üyelerinin yürüyüşü, Edirne Askerlik Şubesi'nde sona erdi. Başkan Halit Demir, "Edirne Karadenizliler Derneği mensupları olarak son günlerde artan terör olaylarından çok büyük üzüntü duymaktayız. Edirne'de yaşayan bizlerin ve dostlarımızın, ordumuzun Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama görevini tarih boyunca olduğu gibi bundan sonra da tam olarak yerine getireceğinden asla kuşkumuz yoktur. Güneydoğu'da yaşanan bu elim olaylar karşısında, Silahlı

Kuvvetlerimizin her kademesinde verilecek her türlü görevi severek üstlenmeye hazır olduğumuzu bilgilerinize arz ederiz" şeklinde imzalı dilekçeyi Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Oktay Özkan'a teslim etti. Daha sonra dernek adına açıklamayı Ömer Demir Askerlik şubesi önünde okudu.

Yürüyüşe Askerlik Şubesi önünde katıldığı görülen Emekli Tümgeneral Ali İhsan Gürcihan da, "Yürüyüşe 'eylem' denemez. Bu, vatandaşın mücadelesinde gösterdiği duruştur. Vatandaşın her duruşunun yanında olduğumuzu, bu duruşu temsil etmeye geldim" dedi.

Grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.

(İA-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title