Haberler

Edirne'de Öğretmen Adaylarına Sertifikaları Verildi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aday öğretmenlik sürecini Edirne merkez ve 8 ilçe tamamlayan aday öğretmenlere seminer bitirme belgeleri, düzenlenen törenle verildi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aday öğretmenlik sürecini Edirne merkez ve 8 ilçe tamamlayan aday öğretmenlere seminer bitirme belgeleri, düzenlenen törenle verildi.

Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı salonunda düzenlenen törende ilk olarak 3 kursiyer öğretmenin 6 aylık süreç hakkında ki düşüncelerini paylaşmaları ve eğitim ile sosyal aktivitelerden çekilmiş fotoğrafların yer aldığı video izlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, törende yapmış olduğu konuşmasında, "Öğretmenlik mesleğinin geniş ve anlamlı bir tarihi geleneği vardır. Bir meslek düşünün ki, insanı eğitmekte, ona şekil vermekte, en güzel ilmi ve ahlaki davranışları kazandırmakta ve sonuç olarak toplumu ve geleceği etkilemektedir. Böyle bir meslek de en değerli, en kutsal ve peygamber mesleği olarak nitelendirilmektedir. Bizler Milli Eğitim Bakanlığı olarak geleceğin inşasında bu kutsal mesleğin önemini kavrayan siz öğretmenlerin ne kadar önemli bir görev üstlendiğinizin bilincindeyiz. Bu yüzden 'İnsan, insanın gölgesinde; öğretmen de öğretmenin gölgesinde yetişir' deyip bu süreci başlattık" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, konuşmasının ardından aday öğretmenlere seminer belgelerini verdi.

Tören, aday öğretmenlerimizden oluşan koronun mini konserinin ardından sona erdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hüseyin Özcan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title