Haberler

Edirne'de "Lider Çocuk Tarım Kampı" Projesi

Edirne’de "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesine katılıp dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Edirne'de "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesine katılıp dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılından itibaren faaliyet geçirilen ve Edirne'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygulanan "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi sona erdi. 3 gün süren proje 75'inci Yıl İlkokulundan 23 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda, "Ülkemizde Kırsal Turizm" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

"Öğrencilere tarım ve hayvancılığı yerinde gösterdik"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı yaptığın konuşmada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 4 yıldır uygulanan 'Lider Çocuk Tarım Kampı' son gününde burada toplanmış bulunmaktayız. Amacımız, 4'üncü sınıf öğrencilerimize tarımı ve hayvancılığı sevdirmek. İleri ki yıllarda Dünyada bildiğimiz üzere Dünyadaki savaşlar su ve gıda üzerine olacaktır. Onun için şimdiden biz yeni nesillerimize suyun ve gıda israfının ne kadar ilerde bize sıkıntı yapacağı bilincini onlara tasarruf etme alışkanlığını kazandırmamız lazım. Bizim burada tarım ve hayvancılık sektöründe çalışan sektörlerin sorunlarını sıkıntılarını oralardaki etkinliklere katılarak onlara yerinde gösterdik" dedi.

"Doğayı her zaman korumalıyız"

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise, açlık tehlikesine dikkat çekerek, "Dünyadaki en büyük tehlikelerden biride açlık tehlikesi. Açlık tehlikesi yavaş yavaş farklı ülkelere de yansımış durumda. Bunlar ekmeği israf ettiğimizden, doğayı ve çevreyi tam kullanmamızdan kaynaklanıyor. Tarımda da kimyasal gübreyi çok kullandığımız zaman özellikle toprağı tamamen öldürüyoruz ve içme sularımıza kadar gidiyor. Bununla birlikte kanser vakıaları oldukça artıyor. Çocuklar siz tarım ve hayvancılıkla ilgili yerinde gidip nasıl olduğunu gördünüz. Doğayı her zaman korumalıyız bunu hiçbir zaman unutmayınız. Ekmek israf etmeyeceğiz ve ekmek israfından kaçacağız" ifadelerini kullandı.

Ödül törenine öğrencilerle birlikte Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Kültür, Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve okul idarecileri de katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title