Haberler

EDİRNE'DE KURBAN PAZARINDA YOĞUNLUK

Güncelleme:

EDİRNE'nin Keşan ilçesi Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nde kurulan kurbanlık satış yerinde, bayram hareketliliği sürüyor.

EDİRNE'nin Keşan ilçesi Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nde kurulan kurbanlık satış yerinde, bayram hareketliliği sürüyor. Kurban pazarında ilgi çeken 100 kilo ağırlığındaki 'Kamil' adlı teke, 1650 TL'ye alıcı buldu.

Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nde kurulan satış noktasında Kurban Bayramı'na 1 hafta kala hareketlilik sürüyor. Pazara getirilen küçükbaş kurbanlıklar, 850 ila 1700 TL arasında fiyatlarla alıcı bekliyor. Pazarda bu yıl küçük baş hayvan sayısının fazlalığı dikkat çekerken, alıcılar en çok kurbanlık için koyun ve koçları tercih ediyor. Hareketliliğin arife günü kurulacak pazarda daha da artması beklenirken, kurbanlık fiyatlarının geçen yılla aşağı yukarı aynı olduğu belirtildi. Kurban pazarına getirilen 100 kilo ağırlığındaki 'Kamil' adlı teke ise büyük ilgi gördü. Teke 'Kamil' kurban pazarında 1650 TL'ye alıcı buldu.

'KURBAN SATIŞLARIMIZ İYİ'

Üretici İslam Kurt, bayrama az bir süre kala kurban satışlarının arttığını belirterek, Kurban satışlarımız iyi. İstediğimiz fiyatları elde edemedik ama yine de mutlu olmaya çalışıyoruz. Müşterinin talebine göre yardımcı olmaya çalışıyoruz. Genellikle keçi burmasıyla koç var. Vatandaşın istediği mal maalesef elde yok. Eldeki mal da yetersiz. Fiyatlar geçen yılkinden biraz farklı. Şu an küçükbaşın kilo olarak canlı baskül fiyatı 24 ila 25 TL arasında değişiyor dedi.

'BU YIL KUZUYA ÇOK FAZLA TALEP OLDU'

Şaban Yeşiloğlu da yıl boyunca ilgi gören kuzular nedeniyle kurban olacak hayvan sayısının azaldığını ifade ederek, Bu yıl kuzuya çok fazla talep oldu. Bu nedenle elimizde kurban olabilecek hayvan sayısı az. Fiyatlarda çok iç açıcı değil. Elimizde uygun kurbanlıklar olsa yok satılırdı. Elimizde olanı satmaya çalışıyoruz diye konuştu.

Fatih Okur ise kurban pazarının hareketlendiğini kaydederek, Alıcı ve satıcılar oldukça ilgi gösteriyor. Herhalde bayram tatilinin kısa olması kurban satışlarını arttırdı. Bugünkü yoğunluk önümüzdeki günlerin de yoğun geçeceğinin bir göstergesi. Fiyatlarda hesaplı sayılabilir. Hem üreticiyi, hem de alıcıyı memnun edecek bir pazar olacağını umuyoruz. Alıcılar 1000 ila 2000 TL arasında fiyatlara istediği kurbanlıkları bulabiliyor. Arife günü fiyatlar az da olsa düşer. Arife günü pazarın çok daha kalabalık olmasını bekliyoruz dedi.

'TRAKYA KIVIRCIK KOYUNU, BÖLGEMİZDE BİR MARKA HALİNE GELDİ'

Trakya kıvırcık koyununun bir marka haline geldiğini belirten Okur, Yem fiyatlarının artması özellikle büyükbaş üretiminde üreticilerin biraz geri çekilmesine neden oldu. Küçükbaşta üretim daha fazla. Küçükbaş, Trakya kıvırcık koyunu bölgemizde bir marka haline geldi. Özellikle İstanbul'da aranan bir marka oldu. Bu nedenle de küçükbaş sayısında bölgemizde bir artış var. Süt fiyatlarının artması ve yem fiyatlarının aşağıya çekilmesiyle bölgemizde büyükbaş sayısında da artış görülebilir dedi.

Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nin Çarşamba gününden itibaren arife gününe kadar açık olacağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Keşan Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title