Haberler

Edirne'de 'Kaldırım Parası'na Mahkeme Freni

Edirne Belediyesi'nin, Yenilediği Kaldırımlar İçin Esnaftan Almak İstediği 'Kaldırım Katkı Payları', Miktarı Yasal Sınırları Aştığı Gerekçesiyle Vergi Mahkemesi Tarafından İptal Edildi.

EDİRNE Belediyesi'nin, yenilediği kaldırımlar için esnaftan almak istediği 'kaldırım katkı payları', miktarı yasal sınırları aştığı gerekçesiyle Vergi Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Edirne Belediye Başkanlığı, şehirde yenilediği kaldırımların kenarındaki işyeri sahiplerinden katkı payı istedi. Belediye esnaftan, işyerinin büyüklüğüne göre 2- 18 bin YTL arasında para talep etti. Belediyenin istediği katkı paylarını çok bulan esnaf ise Edirne Vergi Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme, katılım paylarının işyerinin emlak değerinin yüzde 2'sini geçemeyeceği gerekçesi ile belediyenin istediği rakamları çok buldu.

12 BİN YTL, 326 YTL'YE DÜŞTÜ

Kıyık Caddesi üzerinde kahvehane işleten Sadık Dere, ''Bana gelen tebligatta 12 bin YTL para istendi. Ben de diğer esnaf arkadaşımla Vergi Mahkemesi'ne başvurdum. Mahkemenin kararı ile bu para 326 YTL'ye düştü'' dedi. Yapılan çalışmalar sonrası esnaftan gayri menkullerinin metrekaresine göre katkı payı istediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Yalçıner ise, ''Esnaf katkı payı ödenmeyeceğini ve belirlenen bu fiyatların çok olduğunu düşünerek bizi mahkemeye verdi. Mahkeme de emlak vergilerinin yüzde 2'lik kısmının Belediye ödenmesi gerektiği kararını aldı. Biz de mahkemenin aldığı karara uyarak daha önceden belirlenen ödeme palanlarını iptal ettik'' diye konuştu.

Ali Can ZERAY

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title