Haberler

Edirne'de Hoca Ahmet Yesevi Yılı Konferansı

Ülkü Ocakları Edirne Şubesi tarafından 2016 UNESCO Hoca Ahmet Yesevi Yılı dolayısıyla konferans düzenlendi.

Ülkü Ocakları Edirne Şubesi tarafından 2016 UNESCO Hoca Ahmet Yesevi Yılı dolayısıyla konferans düzenlendi.

Ülkü Ocakları Edirne Şube Başkanı Taner Albayrak, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Hoca Ahmet Yesevi'nin kendi çağında Türk milletine kandil olarak insanları aydınlattığını söyledi.

Hoca Ahmet Yesevi'nin alplik şuurunu erenlik ile harmanladığını aktaran Albayrak, "Anadolu'yu Türkiye yapacak dava adamları, gönül insanları o ocaklarda pişmiş ve ülkülerine muvaffak olmuşlardır. O alimliğin en güzide örneklerinden birini sunmuş köşesine çekilip oturmaktan ziyade aldığı ilahi feyzlerini milletine aktarmaktan bir an geri durmamıştır. Sözde medeni Avrupalının cadı kazanları kaynattığı dönemde günümüzde dahi verilemeyen eğitim anlayışını çağına hakim kılmıştır. Divan­ı Hikmet adı ile kitaplaştırdığı öğütleriyle döneminin eşsiz eserlerinden birini sunmuştur" diye konuştu.

Konferansa, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç ve Mimar Sinan Vakfı Başkanı Hasan Gümüş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title