Haberler

Edirne'de Hdp Binasına Saldırı

Edirne’de HDP İl Başkanlığı binasına sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.

Edirne'de HDP İl Başkanlığı binasına sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Londra Asfaltı Caddesi'nde bulunan HDP Edirne İl ve İlçe Yönetimi binasına giren kimliği belirsiz kişiler, içeride bulunan masaları, dolapları ve bilgisayarları devirerek, cama Türk Bayrağı astı.

Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında HDP binasının camlarının açık olduğunu tespit eden polisler parti yöneticilerini aradı. Binanın camlarının açık olmasından şüphelenen polisler, bir apartmanın ikinci katında bulunan parti binasına parti yöneticileriyle birlikte çıkarak, kapının açık olduğunu ve içeriye girildiğini belirledi.

Parti binasına yapılan saldırıda masaların devrildiğini, kitap dolaplarının devrildiğini belirten partinin il yönetiminde görevli Kerim Tüfekçi, "Bu bize yapılan bir saldırı değil, demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Bizim burada bulunmamızın amacı insanların ölmemesidir. Barış, kardeşlik için bu partide yer aldık. Ne Türk askeri ölsün, ne Türk polisi ölsün, ne gerilla ölsün. Biz inadına yine kardeşlik, yine barış diyoruz. Barış barış barış, hemen barış, kimsenin tırnağı bile kaynamasın. İnsanlar ölmesin, bizim amacımız, ölümlerin karşısına geçmek, ölümleri durdurmak. Bu görev amacıyla burada çalışıyoruz" dedi.

HDP Edirne İl Yönetiminde görevli ve geçtiğimiz dönem HDP Edirne Milletvekili Adayı Sedat Zımba da "Ben de az önce haberini aldım arkadaşlardan. Kimliği belirsiz kişiler, geldiler, partimize yönelik saldırıda bulundular. Bu saldırıyla bizim gözümüzü korkutmaya çalışıyorlar ama bu nafile bir çabadır. Biz yasal bir partiyiz, meşru bir partiyiz. Gerçekten kardeşçe yaşamayı savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Partiye asılan Türk Bayrağı polis tarafından alınarak parmak izi incelemesi için Emniyete götürüldü. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title