Haberler

Edirne'de Hasta Hakları Bilgi Yenileme Eğitimi Verildi

Edirne Sağlık Müdürlüğünce, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde hasta hakları bilgi yenileme eğitimi verildi.

Edirne Sağlık Müdürlüğünce, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde hasta hakları bilgi yenileme eğitimi verildi.

Edirne Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hastanenin konferans salonunda gerçekleşen eğitimde, hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarını bilmesi, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması, sağlık hizmetlerinin daha nitelikli ve kaliteli olması amacıyla hasta iletişim birimi sorumluları, sorumlu yardımcısı ve yedek personele bilgi verildiği belirtildi.

Açıklamada, Edirne Hasta Hakları Koordinatörü Dr. Ceren Yöndem, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hasta Hakları Kurul Temsilcisi Şadiye Yurtcan, Edirne Sağlık Müdürlüğü Hasta İletişim Birimi Sorumlusu ve psikolog Mete Gökçer Akpete, Uzunköprü Devlet Hastanesi Hasta İletişim Birimi Sorumlusu Nurdan Dağdelen ve Hasta Hakları İl Kurulu üyeleri Murat Kocabaş ve Bahri Dinar'ın eğitimci olarak yer aldığı kaydedildi.

Eğitimde, hasta hakları tarihçesi ve mevzuatı, hasta-sağlık çalışanı iletişimi, iletişim, empati, stres yönetimi, hasta bilgi başvuru sistem tanıtımı, birim uygulamaları ve hasta hakları il kurulu çalışmalarının konu olarak işlendiği belirtildi.

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title