Haberler

Edirne'de Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Güncelleme:

Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in eşi Dr. Ayten Canalp, ziyaretlerde bulundu.

Meriç Devlet Hastanesinde görevli kadın sağlık çalışanları ile Alibeyköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifindeki kadın üreticileri ziyaret eden Canalp, kadınların günlerini kutladı.

Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi

Edirne Kadın Dayanışması, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende kadınlar adına açıklama yapan Trakya Roman ve Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Arı, 8 Mart'ın kadın mücadelesini simgeleyen bir gün olduğunu belirtti.

Kadın haklarının daha çok olduğu bir toplum istediklerini belirten Arı, "Biz kadınlar olarak özgürce yaşamak istiyoruz, hayatın her alanında var olmak istiyoruz. İşte de evde de özgürlük ve eşitlik istiyoruz." dedi.

-Uyanıktır'a Yöresine Değer Katan Önder Kadın ödülü

Hudut Gazetesi Sahibi gazeteci Gönül Uyanıktır Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülüne layık görüldü.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Edirne Şubesi aldığı kararla bu yılki ödülün Uyanıktır'a verilmesine karar verdi.

Ödül herhangi bir mesleki alanda veya sivil toplum alanında yaptıkları işlerle yöresinde kadınlara bakış açısını yücelten, statüsünü güçlendiren, kadınların öne çıkmasını sağlayan dikkate değer bir başarı sağlamış olan kadınlara veriliyor.

-Ve Kadın dergisi sağlık çalışanlarına ithafen çıktı

Edirne Ahval Gazetesi ekibinin hazırladığı ve Kadın dergisinin son sayısı sağlık çalışanlarına ithaf edildi.

Gazetenin Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nevser Erarslan, derginin son sayısının toplum sağlığı için her şeyi göze alan fedakar sağlık çalışanlarına ithaf edildiğini söyledi.

Kadınların günlerini kutlayan Eraslan, derginin bu sayısının hazırlanmasına verdiği izinlerle katkı sunan Edirne Valisi Ekrem Canalp'e, Vali Canalp'in eşi Dr. Ayten Canalp'e, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yönetici ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

-MHP İl Başkanı Tercan

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan'da yayımladığı mesajla kadınların günlerini kutladı.

Kadınların Allah'ın emaneti olduğunu ifade eden Tercan, "Kadın; doğuran, doyuran, büyüten, yetiştiren, uğurlayan, çalışan, bekleyen, Kadın dünyamızı güzelleştirendir. Adam olmak zordur, fakat kadın olmak çok daha zordur. Çünkü; onların yükü dünyayı azim ve sevgiyle taşımaktır." ifadelerini kullandı.

Samsun'da yaşanan kadına şiddet olayını da kınayan Tercan, şiddetin acizlerin işi olduğunun altını çizdi.

CHP Edirne İl Teşkilatının etkinlikleri

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güzel, kadınların tarih boyunca toplumsal mücadelelerin ön saflarında yer aldığını belirtti.

Güzel, ilçe başkanlığında yaptığı açıklamada, kadınların daha iyi konumlara gelmesi mücadele ettiklerini ifade etti.

Amerika'da 164 yıl önce dokuma işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için grev yaptığını anımsatan Güzel, "Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır. Bizim için 8 Mart sadece eşti ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kadınlar Günü Tercan Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title