Haberler

Edirne'de Doğalgaz Sevinci

İran'ın Türkiye'ye Verdiği Doğalgaz Vanasını Kapamasından Sonra Edirne'nin Süloğlu İlçesine Bağlı Geçkinli Köyü Yakınlarında Yerin 330 Metre Derinliğinde Bulunan Doğalgazın Mutluluğu Yaşanıyor. Bugün Doğalgazı Ateşleyen İşçiler Gazın Alev Almasını Baretlerini Havaya Atarak Kutladılar.

İran'ın Türkiye'ye verdiği doğalgaz vanasını kapamasından sonra Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Geçkinli Köyü yakınlarında yerin 330 metre derinliğinde bulunan doğalgazın mutluluğu yaşanıyor. Bugün doğalgazı ateşleyen işçiler gazın alev almasını baretlerini havaya atarak kutladılar.

Edirne'de yürütülen doğalgaz arama çalışmalarını sonrası üç ayrı bölgede tespit edilen doğalgazın üretime geçilmesi için çalışmalar sürüyor. En son olarak Süloğlu İlçesine bağlı Geçkinli köyü yakınlarında yerin 330 metre altında bulunan doğalgaz bugün ateşlendi. Vananın açılmasıyla birlikte yaklaşık 20 metre yükselen alevleri gören işçiler baretlerini havaya atarak kutladılar.

Süloğlu İlçesine bağlı Geçkinli köyü yakınlarında bulunan Batamur ve Arpacık kuyularını gaz enerjisi olarak belirlediklerini belirten Mert Enerji Mühendislik Genel Müdürü Ongun Yoldemir, "Şuan köyüstü 1 kuyusunda üçüncü kuyumuzu açtık ve 330 metre derinliğinde gaza ulaştık. Bu yaptığımız akış çalışmaları sonucu basıncı,rezerve ve günlük üretim miktarının hesaplamasının çalışmalarını yapıyoruz. Bu testler sonuçlandıktan sonra kesin rakamlar ortaya çıkacak. Ben inanıyorum ki bu üç bölgede bulunan gaz ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak"dedi.

Açılan kuyuların yapılacak testlerden sonra 5-6 ay içinde üretime geçirmek istediklerini belirten Ongun Yoldemir, "Köyüstü 1, Batamur ve Arpacık kuyularındaki test sonuçları tamamlandıktan sonra üretime en kısa zaman içinde geçmek istiyoruz. Buda yaklaşık 5-6 ay gibi bir zamana tekabül ediyor"dedi.

Doğalgaz kuyularının Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Ongun Yoldemir, "Biz üç yıldır Türk sermayesi ile yaptığımız çalışmalar kapsamında bu üç kuyudan gaz çıkartabilmek için 8 milyon dolar para harcadık.En son açılan kuyu için ise 350 bin dolar harcandı"diye konuştu.

Köylerinde doğalgaz bulunduğu için mutlu olduklarını belirten Geçkinli köyü muhtarı Kazım Çabuk, "Köyümüzde doğalgazın bulunması bizleri çok mutlu etti. Bu gaz sayesinde hep köyümüz hem de ülkemiz gelişecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title