Haberler

Edirne'de Bisikletliler 'Hareketli Yaşam' İçin Pedal Çevirdi Hd

Edirne'de bisikletliler 'hareketli yaşam' için pedal çevirdiEDİRNE'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlerinde bir araya gelen bisikletliler, hareketli yaşama dikkati çekmek için pedal çevirdi.

Edirne'de bisikletliler 'hareketli yaşam' için pedal çevirdi

EDİRNE'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlerinde bir araya gelen bisikletliler, hareketli yaşama dikkati çekmek için pedal çevirdi. Etkinliğe katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, zorunlu olmadıkça araç kullanılmamasını tavsiye ederek, Mümkün olduğunca, bisikletle, yürüyerek, spor yaparak hem bedenimizi daha sağlıklı kılmak hem de doğaya daha az karbon salınımını hedefliyoruz dedi.

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Edirne Belediye Başkanlığı ve kentteki bisiklet dernekleri 'sağlık yolu' olarak bilinen Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasındaki 1700 metrelik yolda 'bisiklet turu' etkinliği düzenledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan eşi Mürüvvet Esra ile katıldığı etkinlikte zorun olmadıkça araç kullanılmaması tavsiye ederek, Bildiğiniz gibi dünya genelinde 16-22 Eylül tarihleri arasındaki hafta Avrupa Hareketlilik Haftası. Bu haftadaki amaç daha çok araçların, modernizmin insanlığı hareketsizliğe sevk ettiği, bizi tutsak ettiği ve bunun için mümkün olduğunca özellikle fosil yakıtlı araçları kullanmayarak, daha çok kas gücüyle vücudumuzla hem hareket etmemizi hem de bu bağımlılıktan insanları biraz kurtarmayı hedefleyen bir aktivite bu. Edirne'de de biliyorsunuz son yıllarda bisiklet sporu gittikçe gelişiyor. Baştan bir derneğimiz varken sayı gittikçe arttı ve 6-7 derneğe çıktı ve bunu çok olumlu buluyoruz. Parkurun yolu Edirne'nin ilk projeli bisiklet yolu. Etkinlikler 1 hafta boyunca devam edecek. Bu bir hafta boyunca ben de dahil olmak üzere birçok kişiye, mümkün olduğunca, zorunluluklar dışında araç kullanmamayı tavsiye ediyoruz. Mümkün olduğunca, bisikletle, yürüyerek, spor yaparak hem bedenimizi daha sağlıklı kılmak hem de doğaya daha az karbon salınımını hedefliyoruz şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kentteki bisiklet derneklerinin üyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup, 1700 metrelik yolda pedal çevirerek 'hareketli yaşam' mesajı verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title