Haberler

Edirne'de Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu Tamamlandı

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, biçerdöver operatörü yetiştirme kurslarının tamamlandığını bildirdi.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliği ile düzenlenen biçerdöver operatörü yetiştirme kursu eğitimi yapıldığını belirtti.

Eğitimde, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Ertuğrul Dağkıran ve Bahtiyar Kart'ın öğretici olarak görev yaptığını aktaran Sarı, şunları kaydetti:

"Kursa katılan 45 kişi başarılı olarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Nasıl ki otomobil, otobüs hatta motosiklet ehliyetsiz kullanılmıyorsa biçerdöver de ehliyetsiz kullanılmaz. Üreticimizin bir yıl boyunca emek verdiği, göz nuru ürününün ehli olmayan ve sertifikasız, bilgisiz kişilere teslim etmeyeceğiz. Hasat döneminde yine müdürlüğümüz teknik elemanları arazide hem biçerdöverlerin uygunluğunu hem de sürücülerin belgelerini kontrol edecekler kurallara uymayanlara gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title