Haberler

Edirne'de Balkan Kongre Merkezi'nin İnşaatı Hızla Sürüyor

İhalesi 2006 Yılı Aralık Ayında Gerçekleşen ve Anahtar Teslimi 10 Ay Sonra Yapılacak Olan Trakya Üniversitesi Güllapoğlu Yerleşkesi'ndeki Balkan Kongre Merkezi İnşaatı Hız Kazandı. Rektör Prof. Dr. Enver Duran, Kompleksin İkinci Bölümünde de 5 Katlı Rektörlük Binası ile Önünde Misafirhanesinin Olacağını Belirterek, "Marka Kent Olacak Edirne'ye Bu Kompleks Yakışır" Dedi.

İhalesi 2006 yılı Aralık ayında gerçekleşen ve anahtar teslimi 10 ay sonra yapılacak olan Trakya Üniversitesi Güllapoğlu Yerleşkesi'ndeki Balkan Kongre Merkezi inşaatı hız kazandı. Rektör Prof. Dr. Enver Duran, kompleksin ikinci bölümünde de 5 katlı rektörlük binası ile önünde misafirhanesinin olacağını belirterek, "Marka kent olacak Edirne'ye bu kompleks yakışır" dedi.

Rektör Duran, üniversitenin, açık hava konserleri, sosyal etkinlikler ve törenlerin yapılabileceği, Balkanlara dönük tarım makineleri sergileme alanı olacak 1.5 dönümlük alanın çevre ihalesi hazırlığında olduğunu söyledi. Her alanda Edirne için çekim merkezi olması hedeflenen Güllapoğlu Yerleşkesi'nde inşa edilen Balkan Kongre Merkezi'ndeki çalışmanın anahtar teslimi de 31 Aralık 2008 tarihinde yapılacak. Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Enver Duran'ın "Edirne'nin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatında bir numara olacak" dediği Balkan Kongre Merkezi inşaatının çevre düzenlemesiyle ilgili ihale hazırlığı da devam ediyor. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yer aldığı Güllapoğlu Yerleşkesi içinde inşaatı süren merkezin Edirne için büyük önem taşıdığını vurgulayan Rektör Duran, inşaata ve bundan sonraki çalışmalara yönelik şöyle konuştu:

"Balkan Kongre Merkezi ikinci bölgenin ihalesi gerçekleştirildi ve yer teslimi de bu hafta yapılacak. İkinci bölümde rektörlük binası ve önünde de misafirhane olacak. Makette şu an bu misafirhane görünmüyor, onun ihalesi yapıldı, yer teslimi yapılacak. Yani müteahhitler işe başlamadan önce ihaleyi kazandıktan sonra karşılıklı anlaşma imzalanır ve yer gösterilir ama projesi var. Daha önce bu bütün olarak yapılmıştı ve bağımsız yarışmayla dışarıdan bir firmaya yaptırılmıştı. Kongre Merkezi'nde 5 katlı rektörlük binası ve önünde de kongreye gelen konuk konuşmacılar ve aynı zamanda da öğrencilerin uygulama yapacağı misafirhane var. Rektörlük binası uzun vadeli iş. Yalnız burada çıkacağımız bir ihalemiz daha var." (İA-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title