Haberler

Edirne'de Arazi Yangını

Tarihinin En Sıcak Günlerini Yaşayan Edirne'de İskenderköy Demirkapı Mevkiinde Çıkan Yangında, 300 Dönümü Buğday Olmak Üzere 2 Bin Dönüm Alan ve Tarla Kenarında Bulunan Bir Villanın Köpek Kulübesi Tamamen Yandı.

Tarihinin en sıcak günlerini yaşayan Edirne'de İskenderköy Demirkapı mevkiinde çıkan yangında, 300 dönümü buğday olmak üzere 2 bin dönüm alan ve tarla kenarında bulunan bir villanın köpek kulübesi tamamen yandı.

Alınan bilgiye göre, aşırı sıcaklar nedeniyle Demirkapı mevkiinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Edirne Belediyesi itfaiye ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan yangın, tarlaların içinde bulunan bir villanın köpek kulübesine de sıçradı. Yangında köpek kulübesi tamamen yanarken, itfaiyenin çalışmasıyla yangının villaya sıçraması önlendi. Anız ve ekili alanlarda hızla ilerleyen yangına itfaiye ekipleri yolların bozuk olması nedeniyle müdahale edemezken,

çiftçiler traktörleri ile tarlaları sürerek yangını söndürmeye çalıştı. Yangının kontrol alına alınamaması üzerine kentte bulunan tüm resmi kurumların iş makineleri söndürme çalışmalarına katılmak üzere bölgeye sevk edildi. Tüm müdahalelere rağmen 300 dönümü buğday ekili alan olmak üzere 2 bin dönüm alan tamamen yandı. Yangından geriye ise yanmış buğdaylarla simsiyah bir alan kaldı.

İnceleme yapmak üzere bölgeye gelen Edirne Valisi Nusret Miroğlu, "Yangında 300 dönümü buğday ekili alan olmak üzere 2 bin dönüm alan tamamen yandı. Buradaki en büyük şansımız, buğdayların biçilmiş olması. Eğer buğdaylar biçilmemiş olsaydı zarar daha da büyük olurdu. Yangını söndürmek üzere itfaiye ekiplerinin yanısıra tüm resmi dairelere ait iş makinelerini bölgeye sevk ettik. Yangının çıkış nedenini henüz tespit edemedik, tüm çiftçilerimize geçmiş olsun" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(İA-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title