Haberler

Edirne'de Alarm Verildi! Tahliyeler Başladı

Güncelleme:

Edirne'de Meriç ve Tunca Nehirleri'nin debileri giderek artıyor. Karaağaç Mahallesi ile il merkezi arasındaki ulaşım tamamen kapanırken mahallede yaşayan vatandaşlar, yatılı okullara yerleştirildi.

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Meriç nehrinin taşması sonucu 6 kişi, Karaağaç yolu üzerinde mahsur kaldıklarını bildirerek yardım istedi.

Edirne'de Tunca ve Meriç Nehirlerinin debilerinin giderek artması sonucu yaşanan taşkınların ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı 'Acil' koduyla toplantı yaptı.

BİN 500 KİŞİ YATILI OKULLARA YERLEŞTİRİLDİ

Bulgaristan'daki aşırı yağışlardan dolayı Tunca ve Meriç Nehri'nin debilerinin artarak taşmaya başlaması üzerine kriz masası kuruldu. Taşkın sebebiyle il merkezi ile bağlantısı kesilen Karaağaç Mahallesinde yaşayan halk, evlerinden boşaltılarak okullara yerleştirilmeye başlandı. Vali Dursun Ali Şahin ise kriz masası kararlarını gazetecilere açıkladı. Merkez ile Karaağaç Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan bütün köprülerin trafiğe kapatıldığını ifade eden Vali Şahin, taşkından etkilenen Karaağaç'ta evlerin boşaltıldığını söyledi. Yaklaşık bin 500 kişiyi yatılı bölge okuluna yerleştirmeye başlandıklarını belirten Vali Şahin, nehir sularının bu gece saat 21.00 sıralarında en yüksek seviyelere ulaşacağını kaydetti.

2006 ve 2008 yıllarında nehir debilerin bin 800 seviyelerine ulaştığını bu defa ise bu seviyelerin 2 bin 500'lere çıkmasının beklendiğini açıklayan Vali Şahin, "Tedbir amaçlı olarak, Karaağaç'ın bir bölümünü bin 500 kadar kişiyi, orada bulunan yatılı okullara nakliyesini başlamış bulunmaktayız. Diğer kalanları da şehrin bu tarafına geçirmeye maalesef imkan kalmadı. Köprüler kapalı olduğundan kapalı spor salonlarına maalesef intikallerini sağlayamıyoruz. İki helikopter istedik, afad'tan o iki helikopter İstanbul ve Ankara'dan görevlendirmeleri yapılarak yola çıktı. Sadece helikoptrelerin gelişi değil, su altı ve su üstü kurtarma timleri de görevlendirmeleri AFAD tarafından sağlanarak Edirne'ye geliyor. sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu da İstanbul'dan Edirne'ye bir ambulans helikopter görevlendirmesi yapıldı. Onun da yola çıktığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıya Vali Dursun Ali Şahin'in yanı sıra Belediye Başkanı Recep Gürkan da katılarak yapılan çalışmaları değerlendirdi.

MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Karaağaç Mahallesi sakinlerinde diyaliz hastası Necmi İrmisit, yarın diyalize girmesi gerektiğini belirterek, "Her sene su taşkınları olmuyor, geçen yıl olmamıştı ancak bu sene durum kötü. Diyaliz hastasıyım. Yarın diyalize girmem gerekiyor, bakalım nasıl gideceğim?" diye konuştu.

Diğer bir mahalle sakini Yılmaz Kuş da eşinin hamile olduğunu ve sağlık durumundan endişe ettiğini dile getirerek, "Taşkınlar artık senede iki sefer olmaya başladı. İşimize gidemiyoruz. Sayın başbakana sesleniyorum. Bu işe bir çare. Mağduruz. Eşim hamile ve burada hiçbir sağlık güvencemiz yok" dedi.

BÖLGEYE HELİKOPTERLER SEVK EDİLDİ

Öte yandan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da aralarında bulunduğu İl Kriz Masası'nın almış olduğu kararlar doğrultusunda, kent merkezine yakın bulunan Değirmenyeni Köyü'nün tamamının boşaltılacağı ve Karaağaç Mahallesi'nin düşük kotlu bölümünde yaşayan bin 500'e yakın vatandaşında semtte bulunan yatılı bölge okuluna nakil edileceği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 3 adet arama kurtarma, bir adet de ambulans helikopterin gönderildi.

RÖMORKTA MAHSURLAR

Edirne'de Yunanistan ve Bulgaristan'daki aşırı yağışların ardından taşan Tunca ve Meriç Nehirleri'ndeki yükseliş sürerken, 6 kişi Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi'ndeki bir depoda traktör römorkunun üzerine mahsur kaldı. AFAD ekiplerinden yardım isteyen Mustafa Yemver, beraberindeki 5 kişi ile birlikte depoda ürünleri taşkın için topladıktan sonra yükselen sularda mahsur kaldıklarını söyledi. Yemver, "Biz sabah saatlerinde depoyu toplamak için geldik. Ancak daha sonra sular yükselince burada kaldık. Yardım istedik geleceğini söylediler ama gelmediler. Şu anda benimle beraber Hikmet Fırtın, Gökhan Mavzer, Erdal Dere, Suat Koyuncıoğlu ve Selim Ölmez traktör römorkunda 4 saattir mahsur durumda yardım bekliyoruz" dedi.

MERİÇ 1910'U GÖRDÜ

Taşan Tunca ve Meriç Nehirleri'ndeki yükseliş sürüyor. Devlet Su İşleri 11'nci Bölge Müdürlüğü'nün saat 18.00 ölçümlerine göre Tunca 361 metreküp/saniye, Meriç nehri ise 1910 seviyesine yükseldi. Edirne Belediye Başkanlığı, Karaağaç Mahallesi'ndeki evlerine dönemeyen 48 kişi kent merkezindeki otellere yerleştirdi.

GERİ DÖNEMİYORLAR

Sabah askeri araçlar kent merkezine gelen ancak geri dönemeyenlerden Göksen Işıklar, 3 yaşındaki bebeğinin babasıyla evde yalnız kaldığını anlatarak, "Sabah işe gitmek için askeri araçla geçmiştim. Şuanda geri gidemiyoruz. Benim 3 yaşında bebeğim var. Babasıyla birlikte şu anda ve onlara kim bakacak" dedi.

ESKİ BAŞKAN SEDEFÇİ BOTLA KURTARILMIŞTI

Edirne'de 20 yılı aşkın süredir belediye başkanlığı yaptıktan sonra CHP'den aday gösterilmediği için geçen yerel seçimlere DSP'den aday olan ancak kaybeden Hamdi Sedefçi de taşkından etkilendi. Sedefçi, Meriç Nehri kıyısında bulunan evinde, aniden gelen taşkın suları nedeniyle mahsur kaldı. AFAD ekipleri tarafından zodyak botla evinden alınan Sedefçi, ekiplere teşekkür ederken bahçesindeki tüm hayvanların taşkın suları nedeniyle telef olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dursun Ali Şahin Karaağaç Tunca Meriç Yerel Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (11)

dogrucu:

saraylar yapıp milyarlar harcayacagınıza meriç nehrini ıslah edin yapmazsınız çünkü edirneli vatansever ve atatürkçüdür

18
21
yanıtYanıtla
İZMİRLİ:

SİZ DEVAM EDİN CHP YE OY VERMEYE. . . . . . . . REZALET

6
17
yanıtYanıtla
GEÇMİŞ OLSUN...Mobil-ANDROID:

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

21
1
yanıtYanıtla
MustimobilWeb@haberler.com:

Yüzme bilmeyenler sokağa çıkmasın

10
3
yanıtYanıtla
şoparMobil-ANDROID:

devlet bize bakmiyir asker bizi dövii...

0
11
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

40 yaşındayim birtane adam da cikip lan şu işe bir çözüm bulayim demedi ne devlet adamı yetişiyor kurban olim memleketimde

4
2
yanıtYanıtla
A. ünalMobil-ANDROID:

her yaz susuzluk haberleri yapılıp felaket tellallığı yapılıyor,bir hat çekilip istanbul`a taşınamazmı anlamıyorum.

2
0
yanıtYanıtla
Korkmaz ozdemirMobil-IOS:

Adamlar okyanusun onune set cekip arkasina sehirler yapiyor biz?

0
2
yanıtYanıtla
Gözü açık işini bilen vatandaş:

Yahu iha kullanıyosusunuz görüntüden pervane sesini alın başka ses ekleyin fırtına rüzgar sesi falan ekleyin hiç bişey yapamıyosanız tüm Türkiye izliyor o görüntüyü. Teknik ekibiniz yapamıyolarsa onlara verceğiniz maaşı bana verin ben hallederim o işi.

1
0
yanıtYanıtla
ufukmobilWeb@haberler.com:

Ya burasi istanbula yakin hersene aynisi oluyor bu sulari istanbulun barajlarina tasisak

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title