Haberler

Edirne'de 55 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Edirne'de, 2012-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 291 okulda 55 bin 700 öğrenci karne aldı.

Edirne'de, 2012-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 291 okulda 55 bin 700 öğrenci karne aldı. Okullarda düzenlenen törenlerde karne alan öğrenciler, mutluluklarını aileleriyle paylaştı.

Edirne'deki resmi karne töreni, Edirne Ticaret Borsası İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Törene; Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Müdür yardımcıları, Şube müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. İlk olarak anasınıfını ziyaret eden Vali Duruer, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra tek tek öğrencilere karnelerini dağıttı. Bu sırada öğrenciler Vali Duruer'e bir şarkı söyledi.

KAS HASTASI SEYMEN'E VALİ DURUER'DEN KARNE

Okulun diğer sınıflarını da gezen Vali Duruer, öğrencilerle sohbet etti. Okulun 1-A sınıfında okuyan ve doğuştan kas hastası olduğu öğrenilen Seymen Kircan da karnesini Vali Duruer'den aldı. Duruer, sınıfta, kendisi için özel olarak hazırlanan tekerlekli sandalye üzerinde eğitim gören Seymen Kircan'la yakından ilgilenirken minik öğrencinin durumu hakkında ailesinden ve öğretmenlerinden bilgi aldı.

Karne töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Duruer, okulların tatile girmesiyle birlikte Edirne'de 291 okulda 55 bin 700 öğrencinin karne aldığını belirtti. Yaklaşık 5 bin kişiden oluşan öğretmen ve idareciyle birlikte 2012-2013 eğitim-öğretim döneminin sonuna geldiklerini ifade eden Duruer, "Önemli olan sadece öğretim değil aynı zamanda okullarda sosyal faaliyetler, kültürel faaliyetlere de önem veriyoruz. İnanıyoruz ki soysal faaliyetlerde, sportif faaliyetlerde başarılı olan çocuklar, derslerde de başarılı olurlar" dedi. Vali Duruer, bütün öğrencilere başarılar diledi.

Karne töreni sırasında aileler, karne alan çocuklarının fotoğrafını çekmeyi ihmal etmezken düzenlenen törenle birlikte Edirne genelinde 55 bin 700 öğrenci, üç aylık yaz tatiline girmenin sevincini yaşadı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Aslaner Hüseyin Özcan Hasan Duruer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title