Haberler

Edirne'de 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Spor Bayramı Mesajları

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, "Gençlerimizin Cumhuriyeti korumak ve onu en iyi noktalara taşımak gibi önemli bir görevi bulunmaktadır" dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, "Gençlerimizin Cumhuriyeti korumak ve onu en iyi noktalara taşımak gibi önemli bir görevi bulunmaktadır" dedi.

Budak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs 1919'un, Türk tarihindeki dönüm noktalarından birisi olduğunu bildirdi.

Milli mücadelenin fiilen başladığı 19 Mayıs 1919'un 92. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk, coşku ve heyecanı içerisinde olduğunu ifade eden Budak,

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı bağımsızlık ve özgürlük hareketi ülkenin her bir yanında yürekten benimsenmiş, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla birleşerek milli mücadelemiz zaferle taçlandırılmıştır" dedi.

Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarının milletten güç ve destek alarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin bir çok milletin bağımsızlık mücadelesi için de bir örnek teşkil ettiğini belirten Budak, şöyle devam etti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kurduğu Cumhuriyeti, Türk Gençliği'ne emanet ederek bu anlamlı günü de gençlerimize bayram olarak hediye etmiştir. O nedenle, gençlerimizin Cumhuriyeti korumak ve onu en iyi noktalara taşımak gibi önemli bir görevi bulunmaktadır. Gençlerimizin Ulu Önder Atatürk'ün emanetini en iyi şekilde koruyacaklarına olan inancım tamdır.

Türk milletinin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. "

-Edirne BELEDİYE BAŞKANI SEDEFÇİ:

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde düşmana karşı verdiği milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'un milletimiz için çok büyük bir anlam ve öneme sahip olduğunu belirti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusun ve vatanın geleceği için başlattığı bu önemli hareketin, Türk Milleti'nin zaferi ile sonuçlandığını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:

"Ulu Önder Atatürk'ün Türk ulusunun onuruyla yaşayabilmesi için 19 Mayıs 1919'da yaktığı bağımsızlık meşalesi bugün de, bu günün kendilerine hediye edildiği geleceğimizin teminatı gençlerimizin ellerinde aynı kararlılık ve azimle bir sonraki nesillere iletilmek üzere ışığını yaymaya devam etmektedir. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti, bugün, çağdaş, demokratik, laik bir dünya devletinin adıdır.

Bütün vatandaşlarının bir arada yaşama kararlılığı ve anayasal sisteme olan güveni sayesinde, Türk toplumunda mevcut, tarihin getirdiği çeşitli farklılıklar bir sorun değil, zenginlik kaynağı olmuştur. Gençliğimiz gücümüzdür. Gücümüz de gençliğimizdir. Biz, atalarımızdan çok zengin ve güçlü bir tarih, kültür ve medeniyet mirası devraldık. Bu mirası koruyup çağdaş unsurlarla destekleyip güçlendirerek gelecek nesillere devretmek zorundayız. "

-CUMHURİYET KADINLARI Edirne ŞUBE BAŞKANI HEPGÜLLÜ:

Cumhuriyet Kadınları Edirne Şube Başkanı Mine Hepgüllü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramının 92. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Bu bayramı Türk gençliğine armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andıklarını ifade eden Hepgüllü, şöyle devam etti:

"Sevgili gençler, geleceğimizin güvencesi, umut kaynağımız sizlersiniz. Yarınlar sizin Atatürkçülük bayrağını daha yükseklere çıkarmak tam bağımsızlık, özgürlük, ulusal egemenlik ve aydınlanma atılımını güçlendirmek sizlerin elinde. Sizlere ve hepimize düşen en büyük görev, Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak ve anlatmak değerlerini koruyarak Atatürk'çü düşünceyi benimseyerek Türkiye aydınlık yarınlara taşımaktır. Her zaman Cumhuriyet Kadınları Edirne şubesi olarak yanınızdayız. "

-SAADET PARTİSİ Edirne MİLLETVEKİLİ ADAYI TEKİN:

Saadet Partisi Edirne Milletvekili adayı Av. Sinan Tekin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs 1919'daki şahlanışın, aynı 'Milli Görüş' ruhu ile başlatıldığını ifade etti.

Düşman işgaline karşı milletin yer yer başlattığı hamlelerin, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basması ile milletçe yürütülen top yekün organize bir 'milli mücadele' haline dönüştüğünü vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün kumandası ve önderliği altında yapılan İstiklal Savaşımız, 19 Mayıs 1919'da atılan adımla başlamış, tarihe milletimizle yazdığı eşsiz bir destanla hedefine ulaşmıştır. Bu hedef 'bağımsız Türkiye' hedefidir. İşte 19 Mayıs böyle önemli bir tarihi dönüm noktasıdır ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti gençliğe emanet edilmiştir.

Her yılki kutlamalar bir öncesine göre çok daha büyük önem ve mana taşımaktadır. çünkü, dış mihraklar 92 yıl önce gerçekleştiremedikleri Sevr'i, şimdi yeniden uygulamaya koyabilmek için seferberlik içindedirler. O zaman Sevr'e karşı bu şahlanış, 'Milli Görüş'le başlatılmıştır. Bu gün de bu mücadeleyi, dış mihrakların 2. Sevr'inin planlarını önlemek, yaşanabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir Türkiye'yi kurmak üzere milli görüşün temsilcisi Saadet Partisi tarafından devam ettirilmektedir.

Bu, uydu değil, lider ülke şahlanışıdır. Milli görüş, yeni bir Sevr'e asla müsaade etmeyecektir. Bağımsız Türkiye'nin muhafazası ve yeniden büyük Türkiye'nin kurulması her şeyden önce gençliğimize milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı olarak yetiştirilmesi ile mümkündür. "

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title