Haberler

Atatürk Edirne'de Anıldı

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Edirne'de anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Edirne'de anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümü anma programı kapsamında, ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yanı sıra askeri erkan, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kent merkezinde seyir halinde bulunan ticari ve sivil araçların sürücüleri de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Vali Şahin ve beraberindeki heyet, Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası'nın ziyaretini gerçekleştirmek için yola çıktı. Edirne Belediyesi binasındaki Atatürk Odası'nın ziyaretinin ardından anma törenleri, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı Kültür ve Tiyatro Salonu'nda Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergilediği anma programıyla son buldu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title