Haberler

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Vatan Sizlere Çok Şey Borçlu"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kurtuluş Savaşı’nı ve milletin vatan tutkusunu abideleştiren İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin 97. yılını kutlayarak "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kurtuluş Savaşı'nı ve milletin vatan tutkusunu abideleştiren İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 97. yılını kutlayarak "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Afrin'de birlik ve beraberliğimiz için mücadele eden Kahraman Mehmetçiğimize de selam olsun. Kalbimiz de, duamız da sizinle. Vatan sizlere çok şey borçlu" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

"Türk milletinin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı, Anadolu'da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde, Türk Milleti'ne esareti reddederek verdiği kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesi için moral ve cesaret kaynağı olmuştur. Hiç kuşkusuz ki; Türk milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içerisinde, birbirine kenetlenmiş, Kurtuluş Savaşı'nı tarihte eşine az rastlanır şekilde büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır. Yurdun dört bir yanı işgal altındayken yazılan İstiklal Marşı; yokluklarla canı pahasına savaşan Türk Milleti için moral, inanç ve cesaret kaynağı olmuştur. Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu, vatan sevgisini, Türk milletinin bağımsızlığa verdiği önemi ve tutkuyu en güzel şekilde yansıtmaktadır. Vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulan İstiklal Marşı; o günden bugüne bizi birbirimize kenetlemeye devam etmektedir. Bu eşsiz eseri kaleme alarak, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini ölümsüzleştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek verilen mücadelenin önemini vurgulamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bu vatan uğruna canını hiçe sayan şehitlerimizi minnet, rahmet, sevgi ve şükranla anıyorum. Afrin'de birlik ve beraberliğimiz; vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden Kahraman Türk Ordusu'na çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Kalbimiz de, duamız da Afrin'deki Mehmetçiklerimizle birlikte." - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Recep Gürkan Afrin Politika Güncel Haberler

title