Haberler

Edirne Başbakan Davutoğlu'dan Chp, MHP ve Hdp?ye Üçlü Çete Suçlaması Detaylar

Başbakan Davutoğlu'dan CHP, MHP ve HDP'ye üçlü çete suçlaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP'nin Türkiye'nin 12 yıllık birikimini engellemek için üçlü çete gibi hareket ettiğini iddia ederek, 'HDP ne yapıyor. Terörü destekliyor. Üçü de birbirini destekleyerek AK Parti'yi iktidardan indirmek istiyor. Üçü bir araya gelse Ak Parti'ye zarar verebilir mi durdurabilir mi' Diyor ki bir CHP Genel Başkan Yardımcısı HDP barajı aşsın diyor. CHP ile HDP işbirliği yapıyor. Kime oy verirseniz verin, ama Cumhuriyetçilik yapıp HDP ile işbirliği yapıyorlarö dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün saat 17.30'da gecikmeli olarak helikopterle Edirne'ye geldi. Ardından İstasyon miting alanına geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu Edirnelilere seslendi. AK Parti iktidarının 12 yıllık çalışmalarından örnekler veren Davutoğlu, 12 yıllık birikimi engellemek için üçlü çete hareket geçtiğini kaydederek, 'Onların yanında da paralel var. CHP, HDP iktidar iddiası var mı' Kılıçdaroğlu iktidar olurum diyor mu? Bahçeli iktidar olurum diyor mu? Kılıçdaroğlu yüzde 25 -35 oy alırım diyor. Birinci parti olacağım iktidar olacağım dediğini duydunuz mu? İktidar olmazsam bırakırım diyor mu? Bir çağrı yaptım ne dedi, oyum düşence bırakırım dedi. Sonra çark etti. Çarkçı bu. Bahçeli'nin iktidar iddiası var mı? Yüzde 15 oya razı. HDP ne yapıyor. Terörü destekliyor. Üçü de birbirini destekleyerek AK Parti'yi iktidardan indirmek istiyor. Üçü bir araya gelse Ak Parti'ye zarar verebilir mi, durdurabilir mi? Diyor ki Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı HDP barajı aşsın diyor. CHP ile HDP işbirliği yapıyor. Kime oy vereseniz verin ama Cumhuriyetçilik yapıp HDP ile işbirliği yapıyorlar. CHP'ye verdiğin oy HDP'ye yazılır. Bunu bilin. HDP yazılan oy Kandil'e ve PKK'ya verilmiş olur. Düşünün siz şimdiye kadar Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye söz söylediğini duydunuz mu. İşbirliği yapıyorlar. Güneydoğu'daki baskılar konusunda Kılıçdaroğlu'nun, Bahçeli'nin HDP'yi eleştirdiğini duydunuz mu? Çünkü işbirliği yapıyorlar. Bir de Pensilvanya paraleli var, gerisinde bunları topluyor. HDP, Kandil ve PKK paraleli, biri DHKP-C pareleli CHP'ye sızmış durumda. Bu altılı çete Türkiye'nin yükselişini durdurmak istese, buna izin verir misiniz? Kurdukları tuzakları bozmaya kararlı mısınız. Bozacak mısınız tuzakları başlarına çalacak mısınız? Türkiye'de Türk, Kürt, Çerkez, Alevi Sünni her vatandaşımız azizdir aziz olacak. Roman kardeşimizi kendime danışman yaptım. Hiç bir vatandaşa ikinci sınıf muamelesi yapılamaz. Türkiye'nin yükselen gücüne destek verecek misiniz. Tuzakları bozalım" dedi.

HDP'NİN DERDİ BAŞKA

CHP'nin 33 vilayetten, MHP'nin ise Sivas'tan öteye gidemediğini ve 45 vilayette milletvekilinin olmadığını anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'HDP bir kenarda onun derdi başka. Gerçek Cumhuriyetçi, milliyetçi, gerçek demokrasi yanlısı olan Türkiye'nin her köşesine giden tek parti biziz. Hakkari'de Edirne'de de de şanlı al bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Ölçü budur. O ahkam kesenlere bunu soracaksınız. 786 bin kilometrekare vatan toprağında, 78 milyon bağrınıza bastınız mı. Zor olduğunu bilerek 81 vilayete de gideceğim dedim. 81 vilayette buluşup sohbet edeceğiz. Yaptık mı' Cumartesi akşamı Konya'da tamamlayacağız. Pazar günü kader seçimi yapılacak. Tarihimizin omurgasında Edirne'deyiz muhasebe yapma vaktiö dedi.

BORÇ DİLENİRDİK

Türkiye'nin 2001 yılında IMF kapısında borç dilendiği günlerden bugün güçlü bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, 'IMF'ye muhtaç haldeydik Başbakan Yardımcısı Bahçeli'ydi. DSP vardı iktidarda, CHP çizgisinde. Edirne'yi savunan ecdat son mermisine kadar savunurdu. Ağaç kabukları yedi kimseye boyun eğlemedi, eğmeyecek. Biz 2002 de bir tank, piyade tüfeği almak için başka milletlerden vize istiyorduk, sonra İsrail'e tamire yolluyorduk. Öyle bir durum düştü ki devlet. Dışişleri Bakanlığı'nda bir diplomat anlatmıştı. Ödenek olmadığı için seyahat raporlarını kendi paramızla fotokopi çektiriyorduk dedi. Türkiye'yi bu duruma düşürmek reva mı' Bu mirası aldıktan sonra 13 yıl içinde IMF borcunu ödedik mi? Şimdi namerde muhtaç mıyız? Bunu kim yaptı. Kendi tankımızı yapıyoruz Altay. Gemimizi yapıyoruz. Kendi insansız hava aracını, eğitim uçağını yapıyoruz. Kendi milli bölgesel sivil uçağımızı yapıyoruz. Caddelerinde milli otomobil, havada milli savaş uçağı uçsun. Milli bölgesel uçağı olan yeni Türkiye'ye var mısınız? Bizim hedefimiz bu. 26 hava alanı vardı simdi 55 oldu" diye konuştu.

İŞÇİLER CHP'Yİ PROTESTO EDİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadınlara ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 lira doğum yardımı kararı aldıklarını açıklayarak, 'Eskiden kadınlar bebekler hastanelerde rehin alınırdı. Taşeron işçiler için yasal tedbirleri aldık. Seçim sonrası ilk iş asıl ve taşeron sorununu kökünden çözeceğiz. Bu günlerde CHP Genel Merkezi önünde işçiler protesto yapıyor. CHP'li Sarıyer Belediyesinde taşeron işçileri. CHP Ankara'da protesto ediyorlar. Emeklileri istismar ediyor. İki ay önce 100 lira seyyanen zam yapıldı. 12 ayda 1200 lira demek. Zaten 1 Temmuz'dan itibaren vermeye başlıyoruz Kılıçdaroğlu, yeni yeni öğreniyor. Ne emeklimizi ne çiftçimizi ne işçimizi esnafımızı enflasyon yada diğer ekonomik kriz karşısında ezdirmedik" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasının ardından helikopterle Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title