Haberler

Edirne - Avrupa'nın 2'nci Büyük Sinagogunda Müzik Ziyafeti Hd

Avrupa'nın 2'nci büyük sinagogunda müzik ziyafetiEDİRNE'de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılarak ibadete açılan Avrupa'nın ikinci büyük sinagogu, ünlü klarnetçi Serkan Çağrı ve Macar keman sanatçısı Roby Lakatos'a ev sahipliği yaptı.

Avrupa'nın 2'nci büyük sinagogunda müzik ziyafeti

EDİRNE'de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılarak ibadete açılan Avrupa'nın ikinci büyük sinagogu, ünlü klarnetçi Serkan Çağrı ve Macar keman sanatçısı Roby Lakatos'a ev sahipliği yaptı. Sahnesi büyük beğeni toplayan ikili katılanlara müzik ziyafeti sundu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 5 milyon lira harcanarak 2015 yılında Kültür Merkezi ile birlikte Yahudi cemaatinin ibaretine açılan Avrupa'nın ikinci büyük tarihi sinagogu, ünlü klarnetçi Serkan Çağrı ve Macar keman sanatçısı Roby Lakatos'u ağırladı. İkilinin Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamındaki konserine Edirne Valisi Günay Özdemir, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Yosef Levi Sfari, Türk Musevi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Musevi Toplumu geçmiş dönem başkanlarından Silvyo Ovadya Vakıflar Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, "Hep birlikte buradayız, burada olmaktan çok mutluyuz. Üç yıldır yapılan bu etkinliklerin Edirne'nin bir alışkanlık haline geldiğini düşünüyorum. Bugün önce 'Edirne'de karşılaşmalar' isimli bir sergi açılışı yaptık. Burada da Edirneli kadınlara yer verdik. Anneler gününe denk gelmesi de ayrı bir güzellik oldu. Bu akşam Serkan Çağrı ve Macar asıllı keman sanatçısı Roby Lakatos'u dinliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan klarnetçi Serkan Çağrı, tarihi sinagogda daha önce buna benzer buluşmalar gerçekleştirdiğini belirterek, "Özellikle doğduğum, büyüdüğüm şehirde olmak, o güzelliği yaşıyor olmak, sizlerle müziğimizi buluşturuyor olmak gurur verici. Sahnemizi dünyanın çok ünlü ve gerçek sanatkarlarından biri var Roby Lakatos, kemanıyla bir şeyler söyleyecek, bende klarnetimle bir şeyler söyleyeceğim. Bakalım nasıl bir buluşma olacak" diye konuştu. Serkan Çağrı'nın solo performansından sonra sahneye gelen keman sanatçısı Roby Lakatos izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Tarihi sinagogdaki konsere katılanlar iki sanatçıya alkışlarıyla eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title