Haberler

Edirne - 1//Kakava Şenlikleri Başladı

Protokol Faytonla, Dansçı Çocuklar Yürüyerek

PROTOKOL FAYTONLA, DANSÇI ÇOCUKLAR YÜRÜYEREK

Edirne'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri başladı. Edirne Valisi Mustafa Büyük ve protokol üyeleri, şenliklerin yapılacağı alana faytonlarla giderken, öğrenciler, faytonun arkasından yaklaşık 4 kilometre yürüdü. Hıdrellez ve Kakava ateşinin yakılmasından sonra ise belediyenin ücretsiz olarak dağıttığı bir kap pilav ve ayranı almak isteyenler izdihama yol açtı ve birbirlerini ezdiler.

Geçtiğimiz yıl Edirne Valisi ile beraberindeki protokol 4 kilometre uzaklıktaki şenliklerin başlayacağı yere yürüyerek gitmiş, ancak yorulmuştu. Bu yıl ise Edirne Belediye Başkanlığı önünde toplanıldı ve Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve beraberindeki protokol 4 ayrı faytona binerek belediye bandosu eşliğinde şenliklerin yapılacağı Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanına doğru yola koyuldu. Burada Vali Büyük faytonun üzerinden halkı selamlarken, yaşları 10 ile 15 arasında değişen yaklaşık 30 kişilik dans grubu, faytonun arkasından yürüdü. Sarayiçi alanına yaklaşıldığı sırada ise Vali Büyük, faytondaki atın huysuzluk yapması üzerine geri kalan yolu yürümleye başladı. Bunun üzerine diğer faytondakiler de inerek Vali Büyük'e eşlik edip 500 mitrelik mesafeyi yürüyerek alana geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra protokol Kkava ateşini yaktı.

BİR KAP PİLAV İÇİN BİRBİRLERİNİ EZDİLER

Ateşin yakılmasının ardından Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan pilav ve ayran dağıtımına geçildi. Kırkpınar tribünlerinin altındaki demir parmaklıkların arkasından dağıtılan pilav ve ayranları almak isteyen çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu yüzlerce kişi izdihama yol açtı. Dağıtım sırasında görevliler zor anlar yaşadı, çok sayıda kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Yaklaşık yarım saat süren izdihamın ardından Roman vatandaşlar naylon torbalara doldurdukları pilav ve ayranları alarak evlerinin yolunu tuttu. Bazı vatandaşlar ise şenlik alanında yeşillik alana oturarak karınlarını doyurdu.

JAPONLAR GÖBEK ATTI

Şenliklere yurt dışından da katılım oldu. Özellikle Japonya'dan gelen kadınlar, ateşin başında Roman kadınlarla birlikte dakikalarca göbek attı. Kutlamada Sarayiçi'ne yakılan Kakava ateşinin üzerinden vatandaşlar atlayarak gönüllerince eğlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title