Haberler

'Eczacılar İflasın Eşiğinde' Uyarısı

Diyarbakır 11'inci Bölge Eczacılar Odası Baykanı Ferat Değer, Türkiye'de Eczacıların Devletten 350 Milyon YTL Alacağı Olduğunu, Ancak Mayıs Ayından Bu Yana Hiç Ödeme Yapılmadığını Açıkladı. Değer, ''eczacılar İflasın Eşiğine Geldi. Türkiye'de En Fazla Yeşil Kartlı Sayısı Diyarbakır'da Bulunuyor. ...

Diyarbakır 11`inci Bölge Eczacılar Odası Baykanı Ferat Değer, Türkiye`de eczacıların devletten 350 milyon YTL alacağı olduğunu, ancak mayıs ayından bu yana hiç ödeme yapılmadığını açıkladı. Değer, ``Eczacılar iflasın eşiğine geldi. Türkiye`de en fazla yeşil kartlı sayısı Diyarbakır`da bulunuyor. Bu insanlara verdiğimiz ilaç ve eczacılık hizmetlerini devletten alamıyoruz`` dedi.

Ferat Değer, üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek, özellikle yeşil kartlılar verilen ilaç ve hizmetlerin karşılığını alamadıklarını söyledi. Ülke genelinde eczacıların alacağının 350 milyon YTL olduğunu belirten Değer, ``Diyarbakırlı eczacıların alacakları ise 25 milyon YTL`ye ulaştı. Mayıs ayından beri bizlere hiç bir ödeme yapılmadı`` dedi. Türkiye`de 11 milyon insanın yeşil kartı olduğunu, Diyarbakır`da ise bu sayının 570 bine ulaştığını dile getiren Değer, ``Türkiye`de yeşil kartlı insan sayısı en fazla Diyarbakır`da bulunuyor. Eczaneler yaklaşık 2 yıldır büyük bir özveriyle bu insanlarımıza hizmet vermeye çalışıyor. Böylesine önemli bir görevi üstlenen eczacılar bugünlerde maalesef büyük sıkıntı yaşıyor. Yaşanan bu olumsuzluktan en fazla Diyarbakır`da görev yapan eczacılar etkileniyor`` diye konuştu.

Devletin borcunu ödemediği için eczacıların iflasın eşiğine geldiğini söyleyen Ferat Değer, ``Topluma sağlık hizmeti verirken kendi ekonomik yapılarını da korumak zorunda olan eczacılar, bugün itibarıyla dayanma güçlerinin sınırında bulunuyorlar. Eğer bu ödemeler hemen yapılmazsa, iflasın eşiğine gelmiş meslektaşlarımız bu insanlarımızın reçetelerini karşılamayacak ve 11 milyon insanımız da ilaçlarını alamayacaktır`` dedi.

Bir gazetecinin, ``İçişleri Bakanlığı`nın Diyarbakır Valiliği`ne verdiği talimatla, kentte yeni eczaneler açıldığı iddia ediliyor`` demesi üzerine Değer, ``Böyle bir şey yok. Eczanelerin açılışı Valilik, Oda ve Sağlık Müdürlüğü`nün izni ile oluyor`` diye cevapladı. Değer, ``Eczanelerin 350 milyon YTL alacağın 25 milyonluk bölümünün Diyarbakır`a ait olması büyük bir rakam değil mi?`` sorusuna ise ``Diyarbakır`da 570 bin, yeşil kartlı bunlara ilaç veren 231 eczane var. İstanbul`da ise 500 bin yeşil kartlı buna karşın 2 bin eczane hizmet veriyor. Diyarbakır``daki eczaneler çok fazla risk alıyor`` yanıtını verdi.

Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title