Haberler

Eczacılar'dan Sgk'ya Karşı Deklarasyon

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, Türk Eczacıları Birliği'nin Bu Akşama Kadar 2009 Yılı Protokolünü İmzalamadığı Takdirde Yarından İtibaren Provizyon Sistemi Üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri Aracılığıyla Eczanelerle Birebir Sözleşme İmzalanacağı Açıklamasına Karşı 51 Eczacı Odası Ortak Bir Deklarasyon Yayınladı. 52 Eczacı Odasının Başkanının İmzasıyla Yayınlanan Deklarasyonda Türk ...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) , Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) bu akşama kadar 2009 yılı protokolünü imzalamadığı takdirde yarından itibaren provizyon sistemi üzerinden ve SGK İl Müdürlükleri aracılığıyla eczanelerle birebir sözleşme imzalanacağı açıklamasına karşı 51 eczacı odası ortak bir deklarasyon yayınlayarak TEB'nin imzasını taşımayan hiçbir protokole izin vermeyeceklerini açıkladı.

SGK'nın açıklamasına karşı 52 Eczacı Odası başkanının imzasıyla ortak bir deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda, 2009 yılı protokol görüşmeleri devam ederken, SGK'nın sergilediği tutumla "gerçek niyetini" bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

Deklarasyonda, SGK'nin 30 Haziran 2008 tarihinde 3 Bakanla imzalanan sözleşmedeki sözlerini tutmadığı, 10 Eylül 2008 tarihinde yapılan et protokolün gereğini yerine getirmediği ve 32 bin kişi ile yapılan mitingi ve e-sözleşmeyi reddeden 22 bin dilekçeyi hiçe saydığı belirtildi.

Deklarasyonda, "Sürekli sorunlarımızı dile getirirken, kamu, eczacı ve vatandaş haklarını savunan bizler, yetkililerce ideolojik davranmakla ve iyi niyetli olmadığımız noktasında suçlanmaktayız" denilen deklarasyonda, gerçeğin ekmek ve gelecek kavgası olduğu belirtildi.

-"YAPILMAK İSTENEN ECZACILARIN ÖRGÜTLÜ GÜCÜNÜ KIRMAK"-

Deklarasyonda şöyle denildi:

"Bugün yapılan ise 22 bin 500 eczane adına sözleşme yapma yetkisini yasalardan alan TEB'i hukuk dışı uygulamalar ile tartışmaya açmak ve devre dışı bırakarak eczacıların örgütlü gücünü kırmaktır. SGK, bu tutumuyla demokrasi anlayışını ortaya koymuş ve meslek örgütümüz üzerindeki hedeflerini göstermiştir. Bu tür tehditlere boyun eğmeyeceğiz.

Yaşananlar, sadece Türk Eczacıları Birliği'nin alan dışına atılması değil, halkımızın ilaca ulaşımının da engellenmesidir. Bugüne kadar yaptığı sözleşmelerle eczacıdan ve toplum sağlığından yana olduğunu göstermiş ve yapıcı tavrını sergilemiş olan TEB, bundan sonra da mesleki hakları korumaya, sağlık ve yaşam hakkı için mücadeleye devam edecektir.

51 eczacı odası ve 24 bin eczacı adına TEB'in imzasını taşımayan hiçbir protokole izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz." (ANKA)

(İG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title