Haberler

Ecofın'ın Gayrı Resmi Toplantısı Slovenya'da Devam Ediyor

Avrupa Birliği Ülkeleri Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları, Slovenya'da Gayrı Resmi Toplantılarının İkinci Gününde Açıklamalarda Bulundular.

Avrupa Birliği Ülkeleri Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları, Slovenya'da gayrı resmi toplantılarının ikinci gününde açıklamalarda bulundular.

Kamu finansı ve dolaylı vergiler konularının ana gündem olduğu Avrupa Birliği (AB) Ekonomi ve Maliye Bakanları Konseyi (ECOFIN) toplantıları öncesi düzenlenen basın brifinginde konuşan Avrupa Komisyonu Para ve Finanstan sorumlu Komiser Joaqin Almunia, "Umuyorum ki yapacağımız görüşmelerde kamu harcamalarını zora sokmadan ve arttırmadan nasıl daha iyi kamu hizmeti verebileceğimiz konusunda önemli adımlar atabiliriz" ifadelerinde bulundu.

Öte yandan, Slovenya'daki toplantının yapıldığı bölgede, bir işçi sendikası 30 bin kişilik bir protesto gösterisi düzenledi.

Protestoların amacının, Avrupa'daki işçilerin düşen alım gücüne dikkat çekmek ve işçi maaşlardaki iyileştirmelerin yapılmasını sağlamak oduğu belirtildi.

Komiser Alumnia protestoyla ilgili olarak, sendikalıların taleplerini anladığını ancak, işçilerin de maaşlarında ve alım gücünde iyileştirilmesinin, ancak üretim de ve üretim kalitesinde artışla mümkün olabildiğini söyleyerek, "Enflasyon hedeflerini korumanın tek yolu bu" dedi.

Slovenyalı Ekonomi Bakanı Andrej Bajuk da toplantı öncesinde, "Karşılıklı güveni ve işbirliğini arttırmamız şart. Güven ve işbirliği anahtar role sahip konular. Şeffaflık her alanda uygulanmalı ki bu ikisi güçlensin" şeklinde konuştu.

(SA-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title