Haberler

Ecevit: ''Seçim Yasası'nın Değiştirilmesi Gerekiyor''

DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Seçim Yasası'nın değiştirilmesi ve ittifak yolunun açılması gerektiğini söyledi.

DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Seçim Yasası'nın değiştirilmesi ve ittifak yolunun açılması gerektiğini söyledi.

''Sağlı-sollu ittifak'' girişimlerini sürdüren Rahşan Ecevit, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ı ziyaret etti. Türk-İş Genel Merkezindeki basına kapalı ziyarette, DSP Parti Meclisi üyeleri Orhan Tosun ve Emrehan Halıcı ile Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Türkel ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun da hazır bulundu.

Rahşan Ecevit, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, eşi, eski Başbakan Bülent Ecevit'in son yıllarda Türkiye'nin geleceğiyle ilgili büyük endişeler taşıdığını, özellikle Türkiye'nin kazanımlarının tek tek alındığını düşündüğünü kaydetti. Eşinin bu durumdan kurtulmanın yolu olarak ''sağlı-sollu ittifak'' düşündüğünü anlatan Ecevit, ''Ama sonra hasta oldu. Hastalığı da biraz uzunca sürecekmiş. Onun için 'Bu iş yarım kalmasın' dedim ve bunu arkadaşlarımın da yardımıyla yürütmeye karar verdim'' diye konuştu.

''Önümüzde iki çok önemli konu var'' diyen Ecevit, bunlardan birinin cumhurbaşkanı seçimi, diğerinin Seçim Yasası olduğunu kaydetti. Seçim Yasası'nda ittifakın mümkün görünmediğini söyleyen Ecevit, ''Bu yasanın değiştirilmesi ve ittifak yolunun açılması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Rahşan Ecevit, bir gazetecinin, ''Bülent Ecevit'in bugün gözlerini açtığı söyleniyordu'' şeklindeki sözleri üzerine, ''O gözlerini her zaman açıyor ama tam kendine gelemiyor. O da biraz zaman alacak diyorlar. Biz de sabırla bekliyoruz'' dedi.

Ecevit, bir soru üzerine işveren örgütlerini de ziyaret edeceğini bildirdi.

Rahşan Ecevit, ''ziyaret ettiği her partinin başka tepki verdiğini'' ifade ederek, ''Gelinen noktada umutlu musunuz?'' diye soran gazeteciye, ''Ben her zaman çok umutluyumdur'' yanıtını verdi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da Bülent Ecevit'in çalışma hayatına, işçi hareketine büyük katkıları olduğunu, Türk-İş ve işçilerin nezdinde büyük ağırlığı ve yeri bulunduğunu söyledi.

İstikrarın sağlanması ve Türkiye'deki gerilimin artmaması konusunda yapılacak her türlü çalışmanın yanında olacaklarını söyleyen Kılıç, Türk-İş'in ''partiler üstü'' politikaya sahip olduğunu, yapılan girişimleri, Türkiye'ye ve Türk çalışanına yararlı olması durumunda destekleyeceklerini ifade etti.

Bir gazetecinin DİSK'in öncülüğünde yürütülen 10 Aralık Hareketi'ni nasıl değerlendirdikleri sorusuna Kılıç, ''DİSK'in kurullarının verdiği bir karardır. Ona yorum yapma noktasında değilim. Birtakım çalışmalar yapıyorlar. Demek ki Türkiye'de birtakım ihtiyaçların olduğu ortaya çıkmaktadır'' yanıtını verdi.

Kılıç, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçimi konusunda sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alacağını söyledi. Sizin bir adayınız var mı? Erdoğan'ın adaylığını destekler misiniz?'' sorusu üzerine, ''Bizim adayımız yok. Ayrıca Anayasa'nın belirlediği ilkeler vardır. Önümüzdeki süreçte herhalde o doğrultuda çalışma yapılacaktır. Ancak adaylık konusunda bizim kimseye sözümüz olamaz. Bizim de böyle bir talebimiz yok'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title