Haberler

Ecevit Maltepe Belediye Meclisi'nde Anıldı

TÜRK siyasetinin Karaoğlan'ı Bülent Ecevit, ölümünün 12. yılında Maltepe Belediye Meclisi'nde anıldı.

TÜRK siyasetinin Karaoğlan'ı Bülent Ecevit, ölümünün 12. yılında Maltepe Belediye Meclisi'nde anıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Ecevit yaşamı boyunca, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını hiçbir şekilde eğilmeden, bükülmeden emperyalizme karşı savunmuştur" dedi.

Maltepe Belediyesi'nin Kasım ayı olağan oturumu Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından açıldı. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i, ölümünün  12. yılında anarak konuşmasına başlayan Kılıç, "Türk siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan Bülent Ecevit'in anısı önünde, saygıyla eğiliyorum. Ecevit, yaşamı boyunca, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını hiçbir şekilde eğilmeden, bükülmeden emperyalizme karşı savunmuştur' diye konuştu.

Cevizli Mahallesi Tugayyolu Caddesi'nde, kurbanlık alan olarak bilinen 44 dönümlük arazide bulunan Cumhuriyet Parkı'nı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda muhteşem bir etkinlikle açtıklarını ifade eden Başkan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Burayı, Maltepe halkının istekleri doğrultusunda, kent parkına çevirdik. İsminin verilmesi noktasında da Maltepelilere danıştık. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu buranın isminin Cumhuriyet Parkı olmasını istedi. Bizde burayı Cumhuriyet Parkı olarak ilan ettik."

MALTEPE MECLİSİ'NDE MALTEPE KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Toplantı öncesinde belediye meclis üyelerine, "Toplumsal Hafızada, Zamanda ve Mekanda: Maltepe" kitabı hediye edildi. Kitabın, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Esra Kaya Erdoğan'ın başında bulunduğu, 10 kişilik araştırma ekibi tarafından iki buçuk yıl devam eden titiz bir çalışmayla tamamlandığını kaydeden Kılıç, "Maltepe'nin tarihini, geçmişini katkı sunmadan olduğu gibi aktararak yeni kuşakların Maltepe'yi daha yakından tanımalarını sağladık. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Karaoğlan Maltepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title