Haberler

Ecevit İçin Kocatepe Camii'nde Cenaze Namazı Kılındı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Cenaze Namazı, Devlet Protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları ve Vatandaşların Katılımıyla Kocatepe Camii'nde Kılındı.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in cenaze namazı, devlet protokolü, siyasi parti temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve vatandaşların katılımıyla Kocatepe Camii'nde kılındı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve aralarında Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de bulunduğu bazı bakanlar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kocatepe Camii'nde öğle namazını kıldıktan sonra cenaze namazı için avluya geçtiler.

Arınç, Erdoğan ve kabine üyeleri, protokol için ayrılan bölüme geçerken avluda bulunan vatandaşlar, ''Türkiye laiktir laik kalacak'' diye sloganlar attılar ve hükümet üyelerini protesto ettiler. Daha sonra cenaze namazına geçildi.

Ecevit'in cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçar tarafından kıldırıldı.

Başbakan Erdoğan, cenaze namazının ardından Rahşan Ecevit'in yanına gelerek taziyelerini iletti ve daha sonra askeri törenin yapılacağı bölüme geçti.

Namazın kılınmasından sonra vatandaşların alkışları duyuldu. Arınç, Erdoğan ve kabine üyelerinin cenaze namazının ardından camiden ayrılışı sırasında da ''Türkiye laiktir laik kalacak'' sloganları atıldı.

Ecevit'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazından sonra askerlerin omuzlarında cami avlusundan çıkarılarak, vatandaşların alkışları eşliğinde top arabasına konuldu. Bu arada vatandaşlar Ecevit'in tabutuna çiçekler attılar.

Cenaze top arabasına götürülürken, Rahşan Ecevit'in koluna Cumhurbaşkanı Sezer ile eşi Semra Sezer girdi ve birlikte yürüdüler. Ecevit'in naaşı top arabasına götürülürken, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'', ''Halkçı Ecevit'' sloganları atıldı.

Ecevit'in naaşı daha sonra Devlet Mezarlığı'na götürülmek üzere, karanfillerle bezenmiş cenaze arabasına konuldu. Cenaze aracı, Devlet Mezarlığı'na gitmek üzere Kocatepe Camii'nden ayrıldı.

Kocatepe'deki törene katılan vatandaşlar da Ecevit'in defnedileceği Devlet Mezarlığına gitmek üzere Mithatpa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçtiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konfernas Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title