Haberler

Ecem"Siz 3 Ay Geçti

Düğününe 10 gün kala İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışırken bir aracın çarpması sonucu teyzesiyle yaşamını yitiren 26 yaşındaki Ecem Haliloğlu'nun ailesi, olay yerinden kaçan sürücünün adalete hesap vermesini istiyor.

Düğününe 10 gün kala İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışırken bir aracın çarpması sonucu teyzesiyle yaşamını yitiren 26 yaşındaki Ecem Haliloğlu'nun ailesi, olay yerinden kaçan sürücünün adalete hesap vermesini istiyor.

Ecem Haliloğlu'nun ablası Hacer Karakayalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 10 Ağustos günü meydana gelen trafik kazasında kardeşi ile teyzesini kaybettiğini söyledi.

Kazaya karışan kişinin yaralıları hastaneye götürmek yerine kaçtığını söyleyen Karakayalı, olay yerine aracını bırakan şoförün parmak izi ve kamera kayıtlarından kimliğinin tespit edildiğini dile getirdi.

Kimsenin kaza yapmak ve iki kişiyi öldürmek istemeyeceğini iyi bildiklerini kaydeden Karakayalı, "Bu biraz da vicdan meselesi. Ortada 2 ölü var. Herkes hata yapabilir ama kazadan sonra kardeşim can çekişirken kaçmasaydı... Korkup kaçmış olabilir ama birkaç gün sonra ortaya çıkması gerekirdi. Onun da ailesi üzgün biliyorum ama ben kardeşimi kaybettim. 3 ay oldu lütfen adalete teslim olsun." dedi.

Karakayalı, kardeşini ve teyzesini artık kaybettiklerini ama adaletin yerini bulması ile yüreklerinin ferahlayacaklarını vurguladı.

"Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor"

Ecem Haliloğlu'nun annesi Reyhan Haliloğlu ise kızının ölümünü saniye saniye izlediğini, elinden bir şey gelmediğini söyledi.

Evlat acısının hiçbir şeye benzemediğini, yürek acısının da hiçbir şekilde geçmeyeceğini dile getiren Haliloğlu, şunları kaydetti:

"Gündüzler geçiyor ama geceler bitmiyor. Her gün işten eve dönmesini bekliyorum ama gelmiyor. Benim canım yandı, diğer annelerin canı yanmasın. Adalet ne olursa olsun şeriatın kestiği parmak acımaz. 10 gün vardı evlenmesine. Kaza olmasaydı ertesi gün yeni evine gidecektik. Eksiklerini tamamlamıştık, kısmet olmadı. En çok istediği şey kendi evinde mutlu bir hayattı. Allah kimseye evlat acısı vermesin."

Sürücüyü yakalamak için özel ekip kuruldu

İzmir Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, firari sürücü N.D'yi yakalama çalışmalarını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde 5 kişilik özel bir ekip kuruldu.

Kazanın üstünden geçen 3 ayda İzmir'de yürütülen yakalama çalışmalarının yanı sıra Ankara'da da çeşitli noktalara baskınlar düzenlendi.

Müteahhitlik yaptığı tespit edilen sürücünün şirketinde personel kılığında işe başlayan bir polis memuru da 6 gün boyunca N.D'nin işe gelmesini bekledi.

İşe gitmeyen firari sürücünün kredi kartı ve mobil telefon da kullanmadığı belirlendi.

Tehdit gibi suçlardan kaydı bulunan N.D'nin İzmir'in Menderes ve Seferihar ilçelerindeki iş sahalarında ve akrabalarına ait 8 adrese arama kararıyla baskınlar yapıldı ancak arama ve baskınlardan sonuç alınamadı.

Ayrıca sürücü N.D'nin Buca Kaynaklar bölgesinde yeğeninin düğünü olduğunu tespit eden ekipler, jandarmayla işbirliği yaparak N.D'nin düğüne gelmesini beklediği ancak N.D'nin yakalanabileceği endişesiyle düğüne de gelmediği kaydedildi.

Firari sürücüyü yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Olay

İzmir'in Konak ilçesinde 10 Ağustos'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda, yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer (60) ve yeğeni Ecem Haliloğlu'na (26) 06 DM 4333 plakalı otomobil çarpmış, hastaneye kaldırılan Yurdaer ve Haliloğlu, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Kazadan sonra sürücü aracı olay yerinde bırakıp kaçmıştı. Yapılan araştırma sonucu sürücünün Ankara'da müteahhitlik yapan N.D. olduğu tespit edilmişti.

Haliloğlu'nun cenazesi, Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda, Yurdaer'in cenazesi de Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Evlenmesine 10 gün kala yaşamını yitiren Ecem Haliloğlu'nun mezarına duvak konulmuştu.

Babasını genç yaşta kaybeden Haliloğlu, 7 ay önce birlikte çalıştığı Bircan Tektaş ile nişanlanmış, 21 Ağustos'ta evlenmek üzere hazırlıklarını tamamlamıştı.

Trafik kazası sonrası bir motosikletlinin kaskındaki kameranın görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca "Konak katili aranıyor" adlı kampanya başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title